Blog industrie, Henri Cocu

Henry Cocu

Flexibilisering van de arbeidsmarkt ? Ja of nee?

U hebt het vast al vernomen van politici, beleidsmakers en andere glazenbolkijkers; onze arbeidsmarkt moet worden geflexibiliseerd. Onder andere het ontslagrecht dient versoepeld te worden, zodat werkgevers sneller mensen kunnen ontslaan, maar ook sneller mensen in dienst kunnen nemen. En de vraag is nu: bent u als ondernemer in de kennisintensieve industrie daar ook bij gebaat?

Dalende arbeidsproductiviteit

Het antwoord lijkt voor de hand te liggen: ja. Immers, wanneer u mensen sneller kunt ontslaan en aannemen, kunt u ‘pieken en dalen’ binnen uw bedrijf makkelijker opvangen. Wat u dan wel moet beseffen is dat uw medewerkers zich dat ook realiseren en steeds met één oog naar de arbeidsmarkt kijken en niet (of minder) investeren in hun baan of uw bedrijf, maar meer in hun cv. En dat gaat ook ten koste van de arbeidsproductiviteit.

Kennis behouden

Een ander aspect is de kennis binnen uw bedrijf. Waar zit die eigenlijk? Waarschijnlijk tussen de oren van uw medewerkers. En wat moet u dus doen om die kennis te behouden? Inderdaad, proberen medewerkers aan uw bedrijf te binden. Wanneer medewerkers een veilig gevoel hebben, investeren zij in hun functie, in relaties binnen het bedrijf, komen ze met ideeën en initiatieven. En het laatste komt de productontwikkeling ten goede, zodat uw bedrijf innovatief en competitief kan zijn en blijven.

Vaste banen of flexibilisering?

Het is niet voor niets dat in het land dat vaak als voorbeeld wordt genoemd van flexibilisering van arbeid in Europa, Duitsland, in de hightechindustrie vooral wordt gewerkt met vaste banen. Natuurlijk kan het in andere sectoren als de schoonmaaksector anders liggen. Maar in de kennisintensieve industrie ligt flexibilisering van de arbeidsmarkt  mijns inziens een stuk genuanceerder.  Hier kan flexibilisering en ontslag een kennislek opleveren!

Ik nodig u van harte uit om te reageren op deze blog en/of andere onderwerpen in onze netwerkgroep op LinkedIn.

Blog, 30 januari 2014