Kennis en Advies

Welke informatie wordt onder Kennis en Advies aangeboden?

De aangeboden studies zijn het resultaat van eigen onderzoek van de Rabobank. De informatie is zo actueel mogelijk. Updates variƫren van dagelijks (valutaverwachtingen) tot jaarlijks (bijvoorbeeld het rapport 'Visie op provinciale dynamiek').

Hoe werkt de Rabobank International Advisor?

De Rabobank International Advisor (RIA) is exclusief beschikbaar voor Rabobankklanten met Rabo Internetbankieren. De RIA stelt voor jou een import- of exportadvies samen. Je hoeft alleen maar enkele vragen te beantwoorden. Aan de hand van je antwoorden stelt de RIA vast welke betalings- en leveringscondities het best passen bij je bedrijf. Aan het eind kun je een rapport met handige illustraties afdrukken of opslaan. Ook komen het relevante conceptdocument, zoals een L/C (letter of credit) of bankgarantie, een apart begrippenoverzicht en een documentenset beschikbaar. De landeninformatie over 72 landen is actueel door een koppeling met de site van de Economische Voorlichtingsdienst.

Hoe moet ik het advies interpreteren?

Het eindrapport is gebaseerd op de keuzes die je maakt. Het kan zinvol zijn om met je Rabobankadviseur je specifieke transactie(s) te bespreken en de alternatieven tegen elkaar af te wegen. Een afspraak maken is heel gemakkelijk. Kies voor 'Adviesgesprek aanvragen' vanaf de homepage van de Rabobank International Advisor.