Zakelijke betaalpas activeren

Fijn, je nieuwe zakelijke Rabo WereldPas of Rabo OnlineKey is binnen. Je wilt je betaalpas natuurlijk zo snel mogelijk gebruiken. Voordat je dat doet, activeer jij (of iemand binnen je organisatie die hier toestemming voor heeft) de betaalpas online. Je leest hier hoe je dat doet.

Activeer je zakelijke betaalpas direct

Wil je gelijk je zakelijke betaalpas activeren? Regel het direct via onderstaande knop.

Particuliere klant?

OnlineKey koppelen

Zodra de Rabo OnlineKey geactiveerd is, moet je de pas koppelen aan de juiste medewerker. De Eigenaar en BeheerderPlus kunnen de Rabo OnlineKey koppelen voor de Beheerder en Functionaris. Dit kan alleen in internetbankieren en niet in de Rabo App. Ga hiervoor naar 'Profiel' en kies daarna voor ‘Gebruikersautorisaties’. De Rabo OnlineKey van de Eigenaar en BeheerderPlus kan een medewerker van de Rabobank activeren. Neem hiervoor contact met ons op. Een Rabo Wereldpas is automatisch gekoppeld.

Hoe activeer je een vervangende zakelijke betaalpas?

Als je een zoekgeraakte of beschadigde pas vervangt, hoef je de vervangende betaalpas niet te activeren.

Valse email of sms over pas activeren

Helaas zijn er valse berichten van criminelen in omloop. Let altijd goed op en klik nooit zomaar op een link. Lees meer over internetfraude via de link 'Meer over veilig bankieren'.

Meer over veilig bankieren

Veelgestelde vragen

De bezorgde pincode-enveloppe is open of beschadigd, wat moet ik doen?

Neem in dit geval direct contact op met je Rabobank.

Neem contact met ons op
Ik ben in het buitenland en ik ben vergeten mijn betaalpas te activeren

Als je toegang hebt tot internetbankieren is er niets aan de hand. Terwijl je geniet van je vakantie activeer je de betaalpas alsof je in Nederland achter je eigen keukentafel zit.

Is er geen WiFi op je vakantieadres of ben je de Rabo Scanner vergeten mee te nemen? Neem dan contact met ons op.

Neem contact met ons op
Ik heb een sms gekregen dat ik mijn betaalpas moet activeren. Wat moet ik doen?

Als je geen nieuwe betaalpas of pincode hebt aangevraagd, negeer of verwijder dan de sms. Criminelen worden steeds slimmer. Ze kunnen een sms eruit doen zien alsof hij van Rabobank komt. Klik nooit op een linkje; wij zullen je per sms nooit links sturen.

Als je twijfelt over een sms of e-mail, neem dan contact met ons op. Meer tips over veilig bankieren? Kies dan de oranje knop 'Meer over veilig bankieren'.

Neem contact met ons opMeer over veilig bankieren
Ik heb geen 06-nummer, hoe kom ik aan een activatiecode?

Geen mobiel? Dat is niet erg. In dit geval sturen we de betaalpas geactiveerd naar je toe als aangetekende zending. Je moet dan wel aanwezig zijn op het moment dat de pas bezorgd wordt. Alleen jij kunt de betaalpas in ontvangst nemen, de postbode vraagt ook om je legitimatie voor hij de pas afgeeft.

Mijn pincode en mijn betaalpas zijn tegelijkertijd bezorgd, is dat niet gevaarlijk?

Nee, want de betaalpas wordt inactief verzonden en bij het activeren versturen wij een code naar het 06-nummer dat je bij de aanvraag hebt opgegeven. Alleen als iemand én je betaalpas én je pincode én je telefoon in handen heeft, kan hij of zij je pas activeren.

Neem contact met ons op