Jaarlijkse update Interpolis verzekering

Update je verzekeringen jaarlijks zodat je zeker weet dat ze nog passen bij je bedrijf en behoud je garantie tegen onderverzekering. Zo kun jij je aandacht volledig richten op het ondernemen. We leggen je uit hoe dit werkt.

Controleer en update je verzekering direct

Je verzekering controleren en updaten doe je eenvoudig in de Rabo App of log direct in in internetbankieren met onderstaande oranje knop.

Je Interpolis verzekering jaarlijks updaten

Misschien is de situatie van je bedrijf veranderd of was het afgelopen jaar juist lekker stabiel: in beide gevallen is het belangrijk om je verzekeringen jaarlijks te controleren en updaten. Dit wordt ook wel actualiseren genoemd. Controleer in ieder geval of de volgende zaken nog kloppen:

    je bedrijfsactiviteit aantal werknemers omzet voorraad en inventaris aanpassingen in je bedrijfspand

Waarom moet ik mijn verzekering jaarlijks updaten?

Als je verzekeringen aansluiten bij jouw bedrijf en de risico’s die je als ondernemer loopt, dan krijg je bij schade het juiste bedrag uitgekeerd. Door je verzekering jaarlijks te updaten, behoud je je garantie tegen onderverzekering. Doe je dit niet, dan ben je onderverzekerd.

Wat betekent het als ik onderverzekerd ben?

Als je onderverzekerd bent, heb je een lager bedrag verzekerd dan de werkelijke waarde van het verzekerde object. Met de garantie tegen onderverzekering garandeert de verzekeraar dat dit verschil ook meeverzekerd is en dat je bij schade het volledige bedrag uitgekeerd krijgt. Tussentijdse wijzigingen zijn in het jaar na het updaten van je verzekering automatisch meeverzekerd, ongeacht de hoogte van het bedrag. Dus als je bijvoorbeeld naar een duurder bedrijfspand bent verhuisd en je schade hebt, dan wordt ook het juiste bedrag aan je uitgekeerd. Dat geeft een gerust gevoel.

Tips!

  1. Doorloop daarom elk jaar je polis, check of de verzekerde bedragen nog kloppen en pas je verzekering(en) aan als dat nodig is.
  2. Update je polis ook als er niets is veranderd. Als je niet actualiseert, dan vervalt een jaar na je laatste actualisatie de garantie tegen onderverzekering.

Zo controleer en update je je verzekering

Houd de volgende informatie bij de hand: polisblad, omzet, jaarloon en aantal medewerkers. 2 maanden voordat je garantie tegen onderverzekering vervalt, ontvang je van ons een bericht in je ‘Berichten’ inbox om je polis te actualiseren.

1
Inloggen

Log in met je zakelijke (blauwe) pas in internetbankieren of de Rabo App

2
Klik op ‘Actualiseer snel je polis’ in het gele vlak
3
Controleer of de gegevens in het overzicht nog juist zijn

4
Kies ‘Wijzigen’ als je veranderingen wilt doorvoeren
5
Klik op ‘Volgende’ en controleer het overzicht
6
Klik op ‘Naar bevestigen’

7
Kies 'Bevestigen'

Binnen een paar dagen ontvang je een nieuwe polis. Tip: zet in je agenda een jaarlijkse herinnering aan om je verzekeringen te updaten.

Hoe actualiseer je ZekerVanJeZaak verzekeringen?

Interpolis ZekerVanJeZaak actualiseren

Tussentijdse wijzigingen doorgeven

Onderstaande wijzigingen moet je sowieso tussentijds aan ons doorgeven:

    als je een nieuwe auto of extra bedrijfsauto koopt als je verhuist naar een ander kantoorpand of adres

Dit kan in internetbankieren, de Rabo App of door contact met ons op te nemen.

Twijfel je of je een andere wijziging moet doorgeven? Neem dan voor de zekerheid contact op.

Veelgestelde vragen

phone

Hulp nodig?