Kredietlimiet verlagen

Verlaag je je kredietlimiet? Dan bespaar je op de kredietprovisie. Je kunt je limiet in één keer verlagen, of in stappen met een inperkingschema. We leggen je uit hoe.

Zo verlaag je je kredietlimiet

Aan een wijziging zijn geen extra kosten verbonden.

Log in

Heb je meerdere kredieten, dan zie je een overzicht. Kies het krediet waarvoor je de limiet wilt verlagen.

Kies in één keer verlagen of met inperkingsschema

Kies de kredietlimiet en ingangsdatum die je wilt

De limiet is minimaal € 5.000 en maximaal je huidige limiet. Als je kiest voor een verlaging met een inperkingsschema, geef dan aan met welk bedrag en in hoeveel termijnen je je limiet wilt verlagen.

Geef de reden op van je wijziging

Dit helpt ons bij het verwerken van je verzoek.

Controleer de gegevens en kies 'Verzenden'.

We behandelen je verzoek binnen 5 werkdagen. Bij vragen nemen we contact op. Na verwerking ontvang je bevestiging per post.

Limiet in stappen verlagen: inperkingsschema

Je kunt je kredietlimiet in stappen verlagen. Dat doe je met een inperkingsschema. Met zo’n inperkingsschema verlaag je de limiet in een door jou gekozen tempo, dat je ook weer kunt wijzigen.

Goed om te weten

Met het verlagen van je kredietlimiet bespaar je kosten. Hoe lager je kredietlimiet, hoe lager de kosten. Die kosten bestaan meestal uit kredietprovisie en in sommige gevallen bereidstellingsprovisie.

Heb je je kredietlimiet verlaagd en wil je die toch weer verhogen? Dan moet je een nieuwe aanvraag indienen. Houd daar rekening mee.

Krediet beëindigen

Gebruik je je krediet helemaal niet meer? Zeg het dan op.

Krediet opzeggen

Neem contact met ons op