Vervroegd aflossen van een zakelijke lening

Heb je een zakelijke lening en heb je geld over? Dan heb je verschillende mogelijkheden, afhankelijk van je situatie en persoonlijke voorkeur. Je kunt een lening of zakelijke hypotheek vervroegd aflossen, of het geld investeren. Bijvoorbeeld in het verduurzamen van je bedrijf of door te beleggen.

Los direct online af

Wil je vervroegd aflossen? Door vervroegd af te lossen daalt het bedrag van je lening en betaal je minder rente. Bereken wat vervroegd aflossen voor jou betekent en regel het direct online.

Vervroegd aflossen in 4 stappen

1
Overzicht leningen

Als je inlogt in de aflosmodule, zie je een overzicht van de leningen waarvoor je geautoriseerd bent. Kies de lening waarop je vervroegd wilt aflossen. Heb je slechts één lening? Dan start je direct met berekenen.

2
Berekenen

Bepaal je aflosbedrag voor de gekozen lening en bereken de impact op de jaarlijkse vergoedingsvrije ruimte en de eventuele vergoedingsrente die behoort bij het gekozen aflosbedrag.

3
Controleren & betalen

Controleer het overzicht met de gewenste aanpassingen aan je lening. Klopt alles? Dan kun je gaan aflossen. De aflossing en eventueel te betalen vergoedingsrente betaal je via iDEAL.

4
Bevestiging uiterlijk de volgende werkdag.

Je ontvangt direct een bevestiging in je Berichten Inbox in Rabo Internetbankieren.

Aandachtspunten bij vervroegd aflossen

    Een extra aflossing kan niet ongedaan worden gemaakt. Vraag je dus goed af of extra aflossen écht de beste keuze is voor jouw bedrijf. Zijn je machines of transportmiddelen wellicht op korte termijn toe aan vervanging? Heb je voldoende liquide middelen over voor tegenvallers of verwachte groei? Of wil je investeren, bijvoorbeeld door te beleggen of te verduurzamen? In sommige gevallen kan het nuttiger en rendabeler zijn om het geld dat je overhebt niet te gebruiken voor een vervroegde aflossing. Op een aantal leningen kun je niet direct online vervroegd aflossen. Bijvoorbeeld omdat deze leningen speciale voorwaarden of rentecondities hebben of omdat de aflossingsvorm anders is. Voor deze leningen vul je een aflosbedrag in en dien je vervolgens een aflosverzoek in. Wij zullen contact met je opnemen om te bespreken of vervroegd aflossen op de door jou gewenste lening mogelijk is. Aflossen gaat via iDeal. Per bank gelden verschillende limieten per iDEAL-transactie. Kies je voor een Rabobankrekening, dan is de limiet € 50.000. Wil je meer dan de limiet aflossen? Los dan in delen af of neem contact op met je Rabobank.

    Je aflossing wordt op werkdagen direct ter verwerking aangeboden en zal uiterlijk de volgende werkdag verwerkt zijn. Na verwerking is het bedrag van je lening aangepast in het online overzicht. De vermindering van de rente geldt vanaf de zogenoemde rentedatum. Dit is bij een online vervroegde aflossing meestal de eerstvolgende werkdag na het betalen van de aflossing. Gaat het om een lening die je niet direct zelf aflost, maar waarvoor je een aflosverzoek indient? Dan wordt het bedrag van je lening pas bijgewerkt wanneer de aflossing daadwerkelijk plaatsvindt.

    Per werkdag kun je één keer online aflossen.

Gevolgen voor je maandbedrag

Vergoedingsrente

phone

Hulp nodig?