Assurantiemakelaar

Rabo Assurantie Makelaardij

Partijen samenbrengen en bruggen bouwen, dat is de kracht van onze coöperatie. En dat is precies wat Rabobank doet als assurantiemakelaar. Want soms is een risico te groot of te complex voor één verzekeraar. En omdat we al onze klanten graag willen helpen met hun zakelijke risico’s, hoe complex of hoe groot deze ook zijn, bemiddelt Rabobank sinds kort zelf in complexere verzekeringen als assurantiemakelaar op de assurantiebeurs. Rabo Assurantie Makelaardij is lid van de Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs (VNAB) en voldoet aan de bijbehorende richtlijnen en verplichtingen.

Wat is de rol van Rabobank als assurantiemakelaar?

Als assurantiemakelaar brengt Rabobank de risico’s van klanten op de assurantiebeurs die te groot of te complex zijn voor één verzekeraar. Op de assurantiebeurs tekenen vervolgens verschillende verzekeraars voor een deel van dit risico totdat het gehele risico voor de klant gedekt is. Zo treden op één verzekeringspolis dus meerdere verzekeraars als risicodrager op. Men spreekt daarom ook van co-assurantie. Via Rabo Assurantie Makelaardij kan Rabobank zo risico’s voor haar klanten nu rechtstreeks op de co-assurantiebeurs aanbieden, er passende verzekeraars bij zoeken én zelf de claims afhandelen.

Wat betekent dit voor jou als klant?

Bij klanten neemt de complexiteit van risico’s toe en dat vraagt om maatwerk of sectorspecifieke oplossingen. Grote of complexe risico’s die voorheen werden overgedragen aan externe assurantiemakelaars worden nu door Rabo Assurantie Makelaardij opgepakt. Daarnaast blijven wij, net als voorheen, samenwerken met partners die ook actief zijn op de assurantiebeurs. Zo kunnen wij klanten nog beter maatwerk bieden met passende en concurrerende oplossingen en helpen we de verzekerbaarheid van de risico’s van onze klanten in de verzekeringsmarkt te vergroten. Wil je weten wat Rabo Assurantie Makelaardij voor jouw bedrijfsrisico’s kan betekenen? Neem dan contact op met je verzekeringsadviseur.

Waarmee onderscheidt Rabobank zich in de verzekeringsmarkt?

Rabobank onderscheidt zich door haar landelijke netwerk van verzekeringsadviseurs: gespecialiseerd in de verschillende leefomgevingen van onze klanten en in specifieke zakelijke branches waardoor goed op specifieke klantbehoeftes ingespeeld wordt. Rabobank heeft daarnaast vanuit bancair oogpunt een goede relatie met haar klanten. Onze kennis en expertise op het gebied van het verzekeren van risico’s willen we hierbij zo goed mogelijk overbrengen om de financiële continuïteit van onze klanten constant te blijven waarborgen.

We staan voor je klaar

Wil je weten wat Rabobank voor jouw bedrijfsrisico’s kan betekenen?

phone

Hulp nodig?