Laserweeder

Innovaties verzekeren met de hulp van Rabobank

Ondernemers vooruit helpen: dat zit al meer dan 120 jaar in het DNA van Rabobank. We doen dit niet alleen met de juiste financieringsoplossingen, maar we helpen ook bij het beheersen van risico’s met verzekeringsadvies. Van het verzekeren van je bedrijfspand of wagenpark tot aan vernieuwende machines zoals een LaserWeeder. Ook bij innovatieve oplossingen komen risico’s kijken, waarover vaak nog niet veel bekend is, maar gelukkig kon Rabobank hierbij helpen.

Laserweeder

Onkruid bestrijden via laser

Het bestaat al langer binnen de agrarische sector in Amerika: de LaserWeeder. Het Nederlandse bedrijf Roboltics B.V. heeft dit apparaat, dat in staat is om onkruid te bestrijden via laser, als eerste in Europa aangekocht om toe te kunnen passen in de bloembollensector. Het apparaat kan inmiddels onkruid in een tulpenbed onderscheiden van de tulpen zelf. Het resultaat: een tulpenbed waarin enkel de tulpen overblijven én onkruid dat zonder het gebruik van chemicaliën wordt verwijderd. Dit zorgt niet alleen voor een betere teelt, maar ook voor kostenbeheersing. Andere bolgewassen volgen spoedig.

Marco Dorsman, Accountmanager Food & Agri: "Toen Roboltics B.V. bij ons kwam met het investeringsplan, realiseerde we ons dat de machine nieuw was in Europa en een hoge aankoopprijs kende. Ik zag echter direct de noodzaak en het potentieel van deze investering. Niet alleen voor de klant, maar ook voor de gehele sector. Samen met de ondernemer is een hybride financieringsstructuur bedacht en uitgerold. Rabo Lease heeft een grondige objectanalyse uitgevoerd en dit gaf vertrouwen in deze propositie. En middels coöperatief dividend is ook een bijdrage geleverd aan de haalbaarheid van het project. Met onze verzekeringspropositie hebben wij gezorgd voor een goede risicoafdekking. Rabobank heeft hierin een onmisbare bijdrage geleverd door inzet van ons netwerk, kennis, financiering en verzekeringsadvies op maat."

Hoe verzeker je dat?

Marco sprak met Johan Leenders, Verzekeringsadviseur Food & Agri bij Rabobank, over het afdekken van de risico’s. Johan: "Marco vertelde mij direct na ontvangst van het financieringsverzoek enthousiast over de werking van de LaserWeeder en de vele voordelen die het met zich meebrengt. Deze machine straalt een en al innovatie uit, dus het is een mooie uitdaging om hier een passende verzekering bij te vinden. We nemen eerst uitgebreid de tijd om het bedrijf te leren kennen. Zo nemen we samen met de ondernemer de te verzekeren risico’s door en wat deze voor de organisatie betekenen. Doordat dit een volledig nieuwe en innovatieve machine is, bestaat er geen 'pasklare' verzekeringsoplossing. Dankzij onze jarenlange ervaring, brede kennis en door de samenwerking met onze eigen beursmakelaar, Rabo Assurantie Makelaardij, zijn we erin geslaagd de juiste verzekeraars aan te haken. De klant is zeer te spreken over de verzekeringsoplossing die we aan konden bieden en heeft alle vertrouwen in ons. Gezamenlijk zien wij dit als de aftrap naar het verzekeren van nog meer innovatieve machines in de Agrarische sector."

Oók voor het verzekeren van grote en complexe risico’s zoals omschreven in deze klantcase, kunnen ondernemers terecht bij Rabobank.

Laserweeder

Bron afbeeldingen: Van der Sluis BV

Wil jij met je bedrijf blijven innoveren?

Dan is het belangrijk dat je verzekeringen met je meegroeien. We helpen je hier graag bij.

phone

Hulp nodig?