Zakelijke lening met steun van de Nederlandse Staat. Een borgstellingskrediet biedt ondernemers die weinig zekerheden kunnen bieden toch de kans op een financiering.

vergroot de toegang tot bancair krediet voor gezonde mkb'ers extra mogelijkheden voor starters en innovatieve bedrijven wij regelen de administratieve afhandeling van de aanvraag voor jou
Maak een afspraak

Wat is een borgstellingskrediet?

Een borgstellingskrediet is een lening waarbij de Nederlandse Staat voor een deel van de lening garant staat. Als je onvoldoende zekerheden kunt verstrekken, kan een borgstellingskrediet toch zorgen voor de financiering om jouw plannen mogelijk te maken.

Gunstige invloed op de rente

Bij een borgstelling loopt de Rabobank een lager risico om jouw plan te financieren, omdat de Nederlandse Staat voor (aanvullende) zekerheid zorgt. Dit kan een gunstig effect hebben op de rente die je betaalt over je financiering.

Borgstelling MKB-kredieten (BMKB)

Wij verstrekken het borgstellingskrediet op basis van de regeling Borgstelling MKB-kredieten (BMKB). Maak hiervoor een afspraak met je Rabobank. Dan vertellen wij je graag meer over de voorwaarden van een borgstellingskrediet.

Maak een afspraak

Toch alvast meer weten? Op de website van RVO vind je een toelichting over deze regeling. Bijvoorbeeld over eigen inbreng en de maximale grootte van je bedrijf.

Lees meer over de Borgstelling MKB-kredieten op RVO.nl

Productdetails

Kenmerken

Voor starters en innovatieve ondernemers zijn er extra mogelijkheden voor een borgstellingskrediet. Vraag hiernaar bij je Rabobank.

 

Wat als je de verplichtingen niet meer kunt nakomen?

Kun je jouw verplichtingen aan ons niet nakomen, bijvoorbeeld omdat je failliet gaat? Dan mag de Rabobank een beroep doen op de garantie van de Nederlandse Staat. Betaalt de Staat ons, dan krijgt de Staat een regresvordering op jou. Dit betekent dat de Rabobank verplicht is om namens de Staat te proberen het betaalde bedrag bij jou terug te vorderen.

Hoe vraag ik een borgstellingskrediet aan?

Wil je weten of je aanspraak maakt op een borgstellingskrediet? Maak dan een afspraak met de Rabobank. Wij beoordelen of je in aanmerking komt voor een borgstellingskrediet. Ook regelen wij de administratieve afhandeling van de aanvraag bij RVO voor je. In sommige gevallen vragen wij vooraf goedkeuring aan RVO.

Kosten

Voor het borgstellingskrediet betaal je een eenmalige provisie aan de Nederlandse Staat. Je Rabobankadviseur kan je meer vertellen over de kosten van het borgstellingskrediet. Maak hiervoor een afspraak.

Voorwaarden

Gedragscode Kleinzakelijke Financiering

De Rabobank wil haar dienstverlening aan kleinzakelijke klanten continu verbeteren. Daarom hebben we ons verbonden aan de Gedragscode Kleinzakelijke Financiering van de Nederlandse Vereniging van Banken.

Lees meer over de Gedragscode Kleinzakelijke Financiering