Borgstellingskrediet MKB (BMKB)

Financiering met overheidsgarantie: een borgstellingskrediet is een zakelijke lening met steun van de Nederlandse Staat. Het borgstellingskrediet is een mogelijkheid voor gezonde MKB bedrijven die weinig zekerheden kunnen inbrengen. Hiermee vergroot je jouw kans op financiering.

De voordelen van een borgstellingskrediet

    vergroot de toegang tot bancair krediet extra mogelijkheden voor starters, innovatie en verduurzaming van je bedrijf wij regelen de administratieve afhandeling van je aanvraag

Ben je benieuwd of een borgstellingskrediet iets voor je is?

Wat is een borgstellingskrediet (BMKB)?

Een borgstellingskrediet is een lening waarbij de Nederlandse Staat voor een aanzienlijk deel van de lening garant staat. Als je onvoldoende zekerheden kunt verstrekken, kan een borgstellingskrediet tóch zorgen voor de financiering van jouw plannen.

Hoe vraag ik een borgstellingskrediet aan?

Wil je weten of je aanspraak maakt op een borgstellingskrediet? Maak dan een afspraak met Rabobank. Wij beoordelen of je in aanmerking komt voor een borgstellingskrediet. Ook regelen wij de administratieve afhandeling van de aanvraag bij RVO voor je. In sommige gevallen vragen wij vooraf goedkeuring aan RVO. Benieuwd naar je mogelijkheden?

Borgstellingskrediet nodig in verband met verduurzaming?

De overheid stimuleert verduurzaming. Heb je als ondernemer plannen? Als klant van de Rabobank kun je een financiering aanvragen met de regeling borgstelling MKB Groen (BMKB_G)

Onder groene investeringen worden verstaan:

    Bedrijfsmiddelen zoals opgenomen in de EIA-energielijst Overige middelen verbonden aan energie-investeringen (maximaal aandeel 50%) De aanpassing of vervanging van bedrijfspanden naar tenminste Label C

Let op: het verkrijgen van een financiering met BMKB-G betekent overigens geen recht op verkrijgen van EIA-subsidie. Een aanvraag voor EIA-subsidie wordt apart door RVO beoordeeld.

Wat zijn de kenmerken van een borgstellingskrediet?