Direct naar

  Bij crowdfunding roep je particuliere investeerders op om je zakelijke plannen te financieren. Soms volledig, soms in combinatie met een financiering van de bank. De Rabobank heeft een eigen platform: Rabo&Crowd.

  haal zelf geld op via particuliere investeerders vergroot zichtbaarheid en netwerk in de regio ontdek Rabo&Crowd: combineer de voordelen van crowdfunding met een Rabobank-lening

  Wat is crowdfunding?

  Crowdfunding brengt investeerders die geld beschikbaar stellen en bedrijven die geld nodig hebben bij elkaar. Dit gebeurt via online platformen. Bij crowdfunding benadert de ondernemer het publiek om in zijn of haar onderneming te investeren. Zo ben je als ondernemer zelf aan zet bij de financiering van je plannen. Het is meestal mogelijk om crowdfunding te combineren met een lening, lease of krediet van de Rabobank.

  Welk crowdfunding-platform past bij mij?

  Er bestaan veel verschillende crowdfunding-platformen. Sommige platformen hebben zich gespecialiseerd in een specifieke doelgroep of branche. Voor een succesvolle campagne is het belangrijk om samen te werken met een betrouwbaar en goed passend platform. Zo weten ondernemers en eventuele co-financiers waar zij aan toe zijn.

  Onze adviseurs denken met plezier mee over je mogelijkheden. We vertellen je graag meer vertellen over het platform van de Rabobank: Rabo&Crowd. Ook kunnen we je in contact brengen met andere samenwerkingspartners van de Rabobank.

  Maak een afspraak

  Ontdek Rabo&Crowd

  Ken jij Rabo&Crowd al? Hiermee combineer je een financiering van de Rabobank met het kapitaal van particuliere investeerders. Dit zijn bijvoorbeeld klanten en bekenden van de ondernemer die geloven in het bedrijf. Maar ook investeerders en beleggers die op zoek zijn naar nieuwe kansen.

  Via het handelsplatform van Nxchange kunnen ondernemingen kapitaal aantrekken door verhandelbare obligaties uit te geven. Investeerders kunnen deze obligatie aankopen. Dat klinkt best ingewikkeld. Geen zorgen, de Rabo&Crowd-coach helpt je bij het hele traject.

  Ontdek Rabo&Crowd

  Samenwerkende crowdfundingplatformen

  Naast Rabo&Crowd heeft de Rabobank een samenwerking met twee crowdfundingplatformen: Collin Crowdfund en Oneplanetcrowd. Er zijn echter nog veel meer opties. Onderzoek daarom goed welk crowdfunding-platform bij je onderneming en je plannen past.

  Het verschil tussen Rabo&Crowd en de andere genoemde crowdfundingplatformen is dat een onderneming via deze twee partijen een niet verhandelbare onderhandse lening kan ophalen bij de crowd en via Rabo&Crowd kiest voor een verhandelbare obligatielening via één loket, de Rabobank.

  Crowdfunding - Rabo&Crowd

  Rabo&Crowd

  Met Rabo&Crowd combineer je een lening via particuliere investeerders met een financiering van de Rabobank.De focus ligt op groeiende ondernemingen die hun netwerk willen inzetten om hun plannen te financieren.Ook ondernemingen die zich richten op de energietransitie kunnen zich aanmelden.Financiering in de vorm van een obligatielening vanaf € 200.000.

  Lees meer over Rabo&Crowd

  Crowdfunding - Collin Crowdfund

  Collin Crowdfund

  Collin Crowdfund is een Crowdfinance platform dat zich richt op alle ondernemers in het MKB.Financiering in de vorm van een lening van € 50.000 tot € 2.500.000.

  Lees meer over Collin Crowdfund

  Crowdfunding - One Planet Crowd

  One Planet Crowd

  Oneplanetcrowd richt zich op investeringen die een significante en positieve impact op mens en milieu hebben. Daarom is dit platform geschikt voor ondernemingen en projecten met duurzame/sociaal-maatschappelijke impact.Financiering in de vorm van een lening van € 50.000 tot € 2.500.000.

  Lees meer over One Planet Crowd