Crowdfunding

Bij crowdfunding roep je particuliere investeerders op om je zakelijke plannen te financieren. Soms volledig, soms in combinatie met een financiering van de bank.

Rabobank & crowdfunding

haal zelf geld op via particuliere investeerders vergroot zichtbaarheid en netwerk in de regio combineer de voordelen van crowdfunding met een Rabobank-lening

Wat is crowdfunding?

Crowdfunding brengt investeerders die geld beschikbaar stellen en bedrijven die geld nodig hebben bij elkaar. Dit gebeurt via online platformen. Bij crowdfunding benadert de ondernemer het publiek om in zijn of haar onderneming te investeren. Zo ben je als ondernemer zelf aan zet bij de financiering van je plannen. Het is meestal mogelijk om crowdfunding te combineren met een lening, lease of krediet van Rabobank.

Welk crowdfunding-platform past bij mij?

Er bestaan veel verschillende crowdfunding-platformen. Sommige platformen hebben zich gespecialiseerd in een specifieke doelgroep of branche. Voor een succesvolle campagne is het belangrijk om samen te werken met een betrouwbaar en goed passend platform. Zo weten ondernemers en eventuele co-financiers waar zij aan toe zijn. Onze adviseurs denken met plezier mee over je mogelijkheden.

Samenwerkende crowdfundingplatformen

Rabobank heeft een samenwerking met twee crowdfundingplatformen: Collin Crowdfund en Oneplanetcrowd. Er zijn echter nog veel meer opties. Onderzoek daarom goed welk crowdfunding-platform bij je onderneming en je plannen past.

Crowdfunding - Collin Crowdfund

Collin Crowdfund

Collin Crowdfund is een Crowdfinance platform dat zich richt op alle ondernemers in het MKB. Financiering in de vorm van een lening van € 50.000 tot € 2.500.000.

Lees meer over Collin Crowdfund
 Crowdfunding - One Planet Crowd

One Planet Crowd

Oneplanetcrowd richt zich op investeringen die een significante en positieve impact op mens en milieu hebben. Daarom is dit platform geschikt voor ondernemingen en projecten met duurzame/sociaal-maatschappelijke impact. Financiering in de vorm van een lening van € 50.000 tot € 2.500.000.

Lees meer over One Planet Crowd