Man en vrouw zijn in gesprek

Zo werkt borg staan voor een financiering

Je staat borg voor een lening wanneer je je eigen bedrijf óf iemand anders wilt helpen om een financiering af te sluiten. Dit betekent dat we afspreken dat jij de lening terugbetaalt als dat de ander niet meer lukt. Op deze pagina vind je meer informatie.

Wat is borg staan?

Je kunt borg staan voor een bestaande lening of nieuwe lening. Hiervoor spreken we een maximaal bedrag af. Als het bedrijf of de ander de lening niet kan terugbetalen, heeft dit gevolgen voor jou. We kunnen je dan vragen om de lening terug te betalen. Natuurlijk nooit meer dan het afgesproken bedrag.

Wat betekent borg staan voor je bedrijf?

Ben je eigenaar of aandeelhouder in een bedrijf? Dan kunnen we je vragen om borg te staan voor de leningen van het bedrijf. In deze animatie leggen we uit wat borg staan betekent en wat de gevolgen voor jou kunnen zijn.

Wat betekent als je partner borg staat voor een bedrijf?

Vragen wij aan je partner borg te staan voor een lening van een bedrijf, dan kan dit ook gevolgen hebben voor jou. In deze animatie leggen we uit wat borg staan betekent en wat de gevolgen voor jou kunnen zijn als je partner borg staat.

phone

Hulp nodig?