Flexibele financiering voor bol.com-partners

Verkoop jij via bol.com en wil je doorgroeien? Profiteer van de flexibele financiering van Rabobank. Deze innovatieve financieringsvorm is het resultaat van een samenwerking tussen bol.com en Rabobank.

financiering van € 5.000 tot € 250.000lenen en aflossen op basis van je omzet via bol.comlooptijd van 3 tot 12 maandenbeschikbaar voor zakelijke klanten van Rabobank, ING en ABN AMRO

Hoe werkt deze flexibele financiering voor bol.com-partners?

Flexibele financiering is heel overzichtelijk: je krijgt het afgesproken leenbedrag gestort op je bankrekening en weet op voorhand wat je gaat betalen aan rente en afsluitkosten. Deze kosten worden mee gefinancierd. Bijzonder is dat je aflossing automatisch meebeweegt met je omzet via bol.com. In maanden met een hoge omzet los je namelijk meer af, terwijl je in maanden met een lagere omzet juist minder aflost.

Past deze financiering bij mij?

Je kunt in aanmerking komen voor deze financiering als je:

minimaal 12 maanden actief bent als verkooppartner van bol.com afgelopen 12 maanden minimaal € 30.000 omzet realiseerde via bol.com zakelijke klant bent bij Rabobank, ING of ABN AMRO een financiering zoekt van € 5.000 tot € 250.000

Twijfel je of deze financiering bij je past? Geen zorgen. Je kunt vrijblijvend berekenen welk bedrag je kunt lenen en welke rente en afsluitkosten hierbij horen. Hierna bespreek je je indicatieve aanbod met een financieel adviseur samen in een videogesprek. Je zit dus nog nergens aan vast.

Zo bereken je in 15 minuten je aanbod

  1. Vul enkele gegevens in over je bedrijf en je gewenste leenbedrag. Vervolgens maak je een koppeling met je bol.com-verkoopgegevens. Ook geef je toestemming om je transactiegegevens van je relevante bankrekeningen met Rabobank te delen. Tot slot deel je enkele financiële gegevens uit je meest recente definitieve jaarcijfers. Zo kan Rabobank snel jouw mogelijkheden berekenen.
  2. Bekijk het indicatieve aanbod. Hierin staan het bedrag waarvoor je in aanmerking, de rente en afsluitkosten, de looptijd, de minimale aflossing en voorwaarden.
  3. Wil je een definitief aanbod ontvangen? Verstuur de aanvraag. We nemen vervolgens binnen 1 werkdag contact met je op om een videogesprek in te plannen. In het videogesprek bespreek je de aanvraag en kun je al je vragen stellen.
  4. Als alles in orde is, wordt de lening binnen 4 werkdagen op je rekening gestort.
  5. Je betaalt de lening binnen 3 tot 12 maanden af. De hoogte van de aflossing wordt bepaald op basis van je omzet via bol.com en automatisch door Rabobank van je rekening afgeschreven.

Meer over deze financiering

Kenmerken

Om in aanmerking te komen voor dit product, moet je in ieder geval voldoen aan de volgende kenmerken:

zakelijke klant van Rabobank, ING of ABN AMRO minimaal 12 maanden verkooppartner van bol.com minimaal € 30.000 omzet via bol.com in de afgelopen 12 maanden

Belangrijk om te weten voor de aanvraag:

haal de financiële gegevens direct uit je jaarcijfers; inschatten of afronden van deze gegevens kan tot gevolg hebben dat het definitieve aanbod verschilt van het indicatieve aanbod het aanbod in de online aanvraag is indicatief; dit kan nog wijzigen bij de afhandeling van de aanvraag als je een definitief aanbod wilt ontvangen volgt altijd eerst een videogesprek met een financieel adviseur afhankelijk van je ondernemingsvorm is een toetsing bij het Bureau Kredietregistratie (BKR) onderdeel van de aanvraag

Belangrijk om te weten tijdens de looptijd van het product:

de minimale looptijd is 3 maanden en de maximale looptijd is 12 maanden het maandelijkse aflosbedrag hangt af van je omzet via bol.com om te voorkomen dat er aan het einde van de looptijd een hoge schuld resteert gelden er minimale aflossingseisen als aan het eind van de looptijd een bedrag open staat, dan incasseren wij dit in één keer van je bankrekening de rente en afsluitkosten van de financiering worden vooraf berekend en meegefinancierd
Kosten

Voor deze financiering betaal je een vaste vergoeding die bestaat uitrente en afsluitkosten. De hoogte van de rente wordt bepaald op basis van je transactiegegevens, jaarcijfers en de looptijd van je lening. Deze vaste vergoeding wordt meegefinancierd en hoef je dus niet apart te betalen.

Als je de online aanvraag hebt doorlopen en in aanmerking komt voor een financiering, ontvang je jouw indicatieve aanbod. Dit aanbod toont:

het financieringsbedrag de looptijd van je lening de totale kosten (rente en afsluitkosten) aflossingspercentage per maand op basis van je omzet de minimale aflossingseisen

De afsluitkosten bij aanvragen tot € 100.000 zijn € 450. Voor aanvragen van € 100.000 en hoger bedragen deze € 950.

Voorwaarden

Lees de voorwaarden van het product voordat je een flexibele financiering aanvraagt. Je kunt deze voorwaarden hieronder downloaden.

Gedragscode Kleinzakelijke Financiering

Rabobank wil haar dienstverlening aan kleinzakelijke klanten continu verbeteren. Daarom hebben we ons verbonden aan de Gedragscode Kleinzakelijke Financiering van de Nederlandse Vereniging van Banken.

Lees meer over de Gedragscode Kleinzakelijke Financiering

Veelgestelde vragen over deze financiering

Wat is het verschil tussen een flexibele financiering en een standaard zakelijke lening?

Deze flexibele financiering is specifiek voor partners van bol.com. Er zijn twee belangrijke verschillen met een reguliere financiering. Ten eerste wordt de maximale hoogte van je flexibele financiering deels gebaseerd op je verkoophistorie van bol.com. Ten tweede is je maandelijkse aflossing afhankelijk van je omzet via bol.com. In maanden met een relatief hoge omzet los je meer af, in maanden met een lage omzet los je minder af.

Ik ben geen klant bij Rabobank. Kan ik dan financiering aanvragen?

Ook zakelijke klanten van ING en ABN AMRO kunnen via deze weg een financiering aanvragen. De lening - verminderd met de vaste vergoeding - wordt uitgeboekt naar de zakelijke rekening naar keuze.

Ik heb al een financiering bij mijn bank. Kan ik toch een financiering aanvragen?

Ja, je komt ook in aanmerking als je al een bestaande financiering hebt. Tijdens de online aanvraag word je hiernaar gevraagd.

Welke rente betaal ik voor de financiering?

De rente die je betaalt is vast. De hoogte van je rente hangt af van je transactiegegevens, jaarcijfers en de looptijd van de lening. Aan het eind van de online aanvraag kun je zien wat de indicatieve rente is.

Als ik geen omzet heb via bol.com, los ik dan niets af?

Als je geen omzet hebt via bol.com dan zijn de minimale aflossingseisen van toepassing. Deze hangen af van de hoogte en de looptijd van je financiering.

Wat gebeurt er als ik de aflossing niet kan betalen?

Lukt het niet om de aflossing te betalen? Zodra wij dit constateren nemen we contact met je op en gaan we samen op zoek naar een passende oplossing.

Hoe werkt de koppeling met mijn verkoopgegevens van bol.com?

Tijdens de online aanvraag krijg je de vraag om toestemming te geven voor het delen van je verkoopgegevens via bol.com met Rabobank. Met dit inzicht, aangevuld met financiële cijfers en transactiegegevens, kunnen we bepalen welk bedrag je maximaal kunt lenen en welk rentepercentage van toepassing is. Tijdens de looptijd van je flexibele financiering gebruiken we je verkoopgegevens bij bol.com om de hoogte van het maandelijkse aflosbedrag te bepalen.

Zonder toestemming voor het delen van je omzetgegevens via bol.com kun je geen aanvraag doen voor dit product. Deze toestemming kun je op elk moment intrekken in je bol.com verkoopaccount. Dit raden we echter niet aan wanneer je een lening hebt afgesloten, want we gebruiken die gegevens immers om de maandelijkse aflossing op basis van je bol.com omzet te berekenen.

Welke rol heeft bol.com?

Bol.com faciliteert de koppeling met jouw bol.com verkoopaccount waardoor je jouw verkoopgegevens met ons kunt delen. Hierdoor kunnen we een snelle aanvraagprocedure waarborgen en je maandelijkse aflossing relateren aan je omzet bij bol.com. Als ondernemer geef je uiteraard eerst toestemming voor het delen van deze gegevens.