Money Meets Ideas

Online platform dat ambitieuze ondernemers in contact brengt met investeerders. Deze investeerders stellen naast financiële middelen ook hun kennis en netwerk beschikbaar.

Ideeën en investeerders ontmoeten elkaar

Het online platform Money Meets Ideas brengt investeerders en ondernemers samen. Zo kun je als ondernemer in contact komen met investeerders die tijd en geld (risicodragend kapitaal) willen steken in je plannen. En het is niet alleen geld, want je profiteert ook van de kennis en het netwerk van investeerders.

    voor ondernemers met behoefte aan risicodragend vermogen tot € 1 miljoen maak gebruik van kapitaal, expertise en netwerk van informal investors je ondernemersplan als basis van samenwerking

Bijeenkomsten met netwerkkansen

Money Meets Ideas organiseert regelmatig bijeenkomsten om investeerders en ondernemers met elkaar in contact te brengen. Als ondernemer kun je jouw ondernemingsplan presenteren aan een groep van 15 tot 20 investeerders. Na afloop staat een informeel netwerkmoment op het programma, waarbij je één op één in gesprek kunt gaan met investeerders. Je bepaalt zelf het contact, de mogelijke samenwerking en de invulling van een eventuele deal. Rabobank speelt hier dus geen rol in.

Tegenprestaties

Voor de middelen die een investeerder ter beschikking stelt, zal deze doorgaans als tegenprestatie een substantieel minderheidsbelang van de aandelen in je onderneming verlangen. Dit betekent dat je als ondernemer en eventuele aandeelhouders bereid moeten zijn om een deel van het aandelenbelang uit handen te geven. De investeerder deelt mee in eventuele winsten en heeft als medeaandeelhouder inspraak in de beslissingen die tijdens de aandeelhoudersvergaderingen worden genomen.

phone

Hulp nodig?