Zakelijke lening met innovatiekorting

Ben jij een innovatief bedrijf of ben je met je bedrijf van plan te investeren in innovatie? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor een Rabo Lening met EIF InnovFin. Door een garantie van het European Investment Fund (EIF) kun je een aantrekkelijke korting krijgen op de rente.

voor innovatieve bedrijven
voor snelle groeiers
investeringen in innovatie en digitalisatie
aantrekkelijke rentekorting

Rentekorting om innovatie te stimuleren

De korting op je rente kan oplopen tot 1,5 procent voor de hele looptijd van de lening. Wij kunnen deze korting aanbieden omdat de financiering voor 50% gegarandeerd wordt door het European Investment Fund (EIF). Dit fonds wil op deze manier innovatie stimuleren. Hoe hoog de korting precies uitvalt, hangt af van je bedrijf en je plannen.

Wees er snel bij als je gebruik wilt maken van deze innovatieregeling. Het bedrag dat beschikbaar is voor deze korting is namelijk beperkt. Als het bedrag op is, kunnen wij geen Rabo Lening met EIF InnovFin meer verstrekken. Het moment van aanvragen is mede bepalend of de rentekorting kan worden toegekend.

Kom ik in aanmerking?

De regeling is bedoeld voor bedrijven die investeren in innovatie en digitalisatie of voor innovatieve bedrijven. De definitie die wij, het EIF en de Europese Investeringsbank (EIB) hanteren, is breed. Dit betekent dat niet alleen high-tech-innovatie in aanmerking komt voor het product. Ook investeringen in nieuwe, meer efficiënte of duurzame productiemiddelen of processen kunnen al in aanmerking komen voor de EIF-InnovFin garantie. Maar ook investeringen in de digitalisering van jouw bedrijf of snelgroeiende ondernemingen, zoals start & scale-ups, komen in aanmerking. Ook bedrijven die een patent, award of andere prijs op het gebied van innovatie hebben ontvangen kunnen gebruikmaken van de Rabo Lening met EIF InnovFin. Een businessplan waarin de investering wordt beschreven, is in de meeste gevallen noodzakelijk om de aanvraag te onderbouwen.

Er gelden verschillende regels waar je aan moet voldoen om te lenen met de op maat gemaakte rentekorting. Onder andere:

In je bedrijf werken minder dan 3000 fte’s. Je onderneming voldoet aan een van de geselecteerde innovatiecriteria. Het bedrag dat je wilt lenen ligt tussen € 25.000 en € 7.500.000.

Wil je weten of jij in aanmerking komt voor de regeling? Neem dan contact met ons op.

Van innovatief idee naar financieringsaanvraag

Hoe vraag ik een zakelijke lening met innovatiekorting aan?

De eerste stap naar de financiering met innovatiekorting is een vrijblijvend gesprek om te checken of je in aanmerking komt. Maak hiervoor een afspraak. Tijdens dit gesprek kijk je samen met je adviseur of je voldoet aan de voorwaarden voor een zakelijke lening met EIF InnovFin. Vervolgens ga je aan de slag om de financieringsaanvraag compleet te maken, inclusief de benodigde documenten. De rentekorting verrekenen we in je offerte.

Belangrijk om te weten over de zakelijke lening met innovatiekorting

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Ga naar 'Service', kies 'Contact' en kies 'Bel met één van onze medewerkers'. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer