Zo vraag je een zakelijke financiering aan

Hoe vraag ik een zakelijke financiering aan?

Vraag in vier stappen een zakelijke financiering aan bij de Rabobank. Lees waar je op moet letten en bekijk welke documenten en gegevens je nodig hebt voor de online aanvraag.

Voordat je begint: verzamel deze gegevens en documenten

Jaarcijfers

Lever jaarcijfers aan van 2017 en 2018. Net gestart en heb je nog geen jaarcijfers? Upload dan een ondernemingsplan.

Prognose

Schets in een realistische prognose de impact van de investering. Neem als basis je winst-en-verliesrekening. Kijk twaalf maanden vooruit.

Aangifte inkomstenbelasting

Houd je aangifteformulier inkomstenbelasting van 2018 bij de hand.

Stap 1: bereid je plan zorgvuldig voor

Je financieringsaanvraag begint met het opstellen van een goed plan. Hierin beschrijf je het bedrijf, jouw rol als ondernemer en de financiële situatie. 

Beantwoord deze vijf vragen in je plan:

Waarin wil je investeren en wat gaat je dit opleveren?Wat is het verdienmodel van je bedrijf?Wat zijn de sterke en zwakke punten van je bedrijf?Hoe onderscheidt de dienst of het product zich van de concurrentie?Wat is je visie op toekomstige ontwikkelingen binnen de sector?

Wil je even met ons sparren?

Veel ondernemers willen graag op tijd in gesprek met de bank over een financiering. Bijvoorbeeld om te bespreken waar ze op moet letten bij de aanvraag. Maak een afspraak om telefonisch met ons te sparren.

Even sparren

Stap 2: vul de online aanvraag in

Heb je het plan opgesteld en heb je alle benodigde gegevens bij de hand? Dan ben je klaar om de online financieringsaanvraag te starten. Als je je goed hebt voorbereid, duurt deze aanvraag ongeveer twintig minuten.

Zelf online aanvragen

Log in met je zakelijke Rabo WereldPas. In het eerste scherm beschrijf je het plan waarvoor je de financiering aanvraagt. Dit plan kun je op elk moment in je aanvraag nog aanpassen.

Financiering aanvragen
Nog geen zakelijke klant?

Bekijk hieronder de vier onderdelen van de online aanvraag

Stap 3: licht je plan toe in een persoonlijk gesprek

Nadat je je online aanvraag hebt verstuurd, nemen we contact met je op om een afspraak in te plannen voor het persoonlijk gesprek. Tijdens dit gesprek ga je samen met een adviseur van de Rabobank dieper in op het verhaal achter je financieringsaanvraag.

Eerst licht je het plan en de bijbehorende cijfers toe.Daarna bespreken we de mogelijkheden en risico's van je plan.Eventueel kun je nog gegevens wijzigen ten opzichte van de online aanvraag.De adviseur bekijkt samen met jou welk product of welke combinatie van oplossingen het best past bij je plan.Vaak hoor je al tijdens het gesprek of wij je plan kunnen financieren.

Stap 4: teken de offerte en ga aan de slag

Groen licht gekregen voor de financiering? Dan ontvang je binnen twee werkdagen een offerte. Lees de voorwaarden goed door, zodat je weet waar je aan toe bent. Na ondertekening kun je vaak al binnen twee werkdagen gebruikmaken van de financiering.

Klaar met je voorbereiding?

Financiering aanvragen
Nog geen zakelijke klant?