Ik wil een financiering aanvragen

Je weet waarin je wilt investeren en wat je hiermee kunt bereiken. Tijd om de financiering aan te vragen! Check nog even of je alles bij de hand hebt. Na de online aanvraag nemen we contact op om samen je investering te bespreken.

Voor bedrijven die geraakt worden door corona

Financiering aanvragen door de gevolgen van corona

Heb je behoefte aan een financiering, doordat je bedrijf geraakt is door de gevolgen van corona? Dan kun je online een financieringsaanvraag starten. Nadat je deze aanvraag hebt ingediend, bespreek je samen met een van onze accountmanagers of je ook in aanmerking komt voor de BMKB-regeling van de overheid. De BMKB-regeling wordt door Rabobank alleen in de vorm van een lening verstrekt, niet in de vorm van een krediet.

In de online aanvraag kun je als investeringsdoel ‘Corona lening’ kiezen. Je hoeft geen uitgebreide financiële prognose in te vullen. Wel vragen we je om de volgende informatie:

  • Een beknopte onderbouwing van het gewenste financieringsbedrag. Leg hierbij uit of je dit bedrag normaal gesproken zou kunnen terugbetalen. Ga hierbij uit van de maandelijkse inkomsten en uitgaven van je bedrijf vóór de uitbraak van corona.
  • De twee meest recente jaarcijfers. Heb je al jaarcijfers van 2019 beschikbaar? Dan ontvangen we deze graag samen met de jaarcijfers van 2018, zodat we een actueel beeld van je financiën krijgen. Heb je de jaarcijfers van 2019 niet beschikbaar, dan lever je de jaarcijfers 2018 en 2017 aan.
  • Aangifteformulier inkomstenbelasting 2018 of 2019.
Kan ik uitstel aanvragen van de aflossingsverplichtingen van mijn lening(en)?

Als MKB-ondernemer kun je zes maanden uitstel van aflossingsverplichtingen van je lening(en) aanvragen. Als klant moet je zelf aangeven dat je uitstel wilt. Dat doe je door online een formulier in te vullen via de onderstaande link. Vermeld hierbij het leningnummer van de lening(en) waarvoor je uitstel wilt aanvragen.

Uitstel van aflossingsverplichtingen aanvragen


Als we je verzoek verwerkt hebben, ontvang je een bevestigingsbrief. Gezien de drukte kan dit langer duren dan je van ons gewend bent. Belangrijk om te weten: we vragen je altijd om te onderzoeken of je gebruik kunt maken van overheidsmaatregelen, zoals het uitstellen van belastingen en de Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud.

Verzoeken die betrekking hebben op de aflossingen van maart kunnen tot uiterlijk 30 maart om 13.00 uur worden ingediend. Als je het verzoek later indient, zal het uitstel gelden voor de aflossingsverplichtingen vanaf april.

Let op: het gaat om uitstel van aflossingsverplichtingen, niet om uitstel van de rentekosten van de lening.


Uitstel voor bedrijven met een financieringsbedrag hoger dan 3 miljoen euro

Heeft je bedrijf meer dan 3 miljoen euro aan financieringen uitstaan bij de Rabobank? Ook dan vul je het online formulier in om uitstel aan te vragen. Vervolgens nemen we persoonlijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.


Uitstel voor bedrijven die begeleid worden door Bijzonder Beheer

Wil je uitstel van aflossingsverplichtingen aanvragen en kreeg je bedrijf voor de uitbraak van Corona al begeleiding van de afdeling Bijzonder Beheer? Ook dan vul je het online formulier in om uitstel aan te vragen. Vervolgens zullen wij je laten weten welke mogelijkheden er zijn.

Uitstel van aflossingsverplichtingen aanvragen

Checklist voor je begint

Je bent zakelijk klant bij de Rabobank.Heb je jaarcijfers van 2018 en 2019? Zorg dat je deze bij de hand hebt. Nog geen jaarcijfers van 2019? Gebruik dan de jaarcijfers van 2017 en 2018.Nog geen jaarcijfers? Upload dan je ondernemersplan.Houd je aangifteformulier inkomstenbelasting van het jaar 2018 of 2019 gereed.Schets een realistische prognose van de impact van de investering. Neem als basis je winst-en-verliesrekening. Kijk twaalf maanden vooruit. De prognose is niet verplicht als je een financiering aanvraagt vanwege de gevolgen van corona.
Start aanvraag
Nog geen zakelijke klant?

Wanneer hoor je iets van ons?

Het is op dit moment drukker dan gebruikelijk, maar we doen er alles aan om je zo goed mogelijk te helpen. Na de verzending van je online financieringsaanvraag, ontvang je een bevestiging in je ‘Berichten’. Je vindt je ‘Berichten’ in Rabo Internetbankieren en in de Rabo Bankieren App.