Financial lease berekenen

Met deze calculator krijg je direct een indicatie van de kosten van het leasen van een bedrijfsmiddel. De uitkomst is geen aanbod of advies. Wil je de precieze berekening van je leaseprijs? Log dan in en vraag een vrijblijvende offerte aan.

Bereken je maandbedrag

We kunnen geen berekening maken voor bedragen lager dan € 5.000. Neem contact op met je bank om de mogelijkheden te bespreken. We kunnen geen berekening maken voor bedragen hoger dan € 500.000. Neem contact op met je bank om de mogelijkheden te bespreken. Met een eigen inbreng van {{ ownContribution }} wordt het leasebedrag lager dan het minimale leasebedrag van € 5.000. Neem contact op met je bank om de mogelijkheden te bespreken. Meer over eigen inbreng Meer over eigen inbreng

Waarom eigen inbreng?

Met financial lease kun je 100 procent van het aanschafbedrag van een machine of transportmiddel financieren. Minder kan ook. Als je ervoor kiest een deel van het aankoopbedrag uit eigen middelen te betalen, dan is het totale leasebedrag lager. Je verlaagt namelijk de aflossing én de rente die je betaalt.

Lager maandbedrag Lagere totale kosten Je houdt minder eigen middelen beschikbaar

Voorbeeld: wel of geen eigen inbreng

Voorbeeld 1Voorbeeld 2
Leasebedrag
Looptijd4 jaar4 jaar
Rente5.5%5.5%
Eigen inbreng-
Slottermijn--
Maandbedrag
Totale kosten
Sluiten
De slottermijn van {{ finalTerm }} is te hoog. Verlaag deze, of neem contact op met je bank om de mogelijkheden te bespreken. Meer over een slottermijn Meer over een slottermijn

Wat is een slottermijn?

Je kunt ervoor kiezen om de machine of het transportmiddel in de leaseperiode niet helemaal af te lossen. Aan het einde staat er dan nog een bedrag open: de slottermijn. Dit bedrag betaal je tegelijk met de laatste termijn.

Lager maandbedrag Hogere totale kosten Aan het einde van de looptijd moet je in één keer het openstaande bedrag betalen

Voorbeeld: wel of geen slottermijn

Voorbeeld 1Voorbeeld 2
Leasebedrag
Looptijd4 jaar4 jaar
Rente5.5%5.5%
Eigen inbreng--
Slottermijn-
Maandbedrag
Totale kosten
Meer over totale kosten

Als je kiest voor een slottermijn, los je tijdens de looptijd niet het hele bedrag af. Daardoor is je maandelijkse aflossing lager.

Goed om te weten: de totale kosten voor een lease met slottermijn zijn hoger dan voor een lease zonder slottermijn. Je betaalt namelijk gedurende de volledige looptijd rente over de slottermijn.

Een slottermijn kan een interessante optie zijn als je de machine of het voertuig aan het einde van de leaseperiode wilt vervangen. Is de restwaarde van je bedrijfsmiddel nog hoog genoeg? Dan kun je het gebruikte bedrijfsmiddel verkopen en met de opbrengst de slottermijn betalen. Vervolgens schaf je een nieuw bedrijfsmiddel aan, dat je natuurlijk ook weer kunt leasen.

Sluiten
Er zijn geen zoekresultaten gevonden. Pas je zoekopdracht aan.

We hebben deze informatie nodig om een indicatie te kunnen geven van je maandbedrag.

* Alleen openbare KvK-gegevens worden opgehaald.

Bedrijf selecteren

Berekenen

Indicatie

Maandbedrag
-
Rente
-
Totale kosten Alle kosten opgeteld over de totale leaseperiode
-

Offerte aanvragen Nog geen zakelijke klant? Neem contact op

Deze bedragen geven een indicatie.

Uitgangspunten bij de berekening Uitgangspunten bij de berekening

De uitkomst van een eventuele lease aanvraag kan anders zijn dan de uitkomst van deze indicatieve lease berekening.

U kunt geen rechten ontlenen aan de uitkomst van de indicatieve lease berekening. Het is geen aanbod of advies.