SBR: jaarcijfers digitaal aanleveren

SBR staat voor Standard Business Reporting. Aanleveren via SBR is dé Nederlandse standaard voor het duurzaam en veilig aanleveren van je financiële gegevens. Ook de overheid werkt hiermee. Als wij uw jaarcijfers via SBR ontvangen, dan kunnen wij ze snel en gemakkelijk verwerken.

De voordelen van SBR

    Snel online financiële gegevens aanleveren. Samen met je intermediair (boekhouder of accountant) via Mijn Data, Mijn Business of door intermediairs direct vanuit hun eigen softwarepakket. Wanneer is afgesproken dat je jaarlijks jaarcijfers aanlevert, kun je dit via SBR kosteloos doen. Bij aanlevering via post of e-mail kunnen wij € 250 aan behandelingskosten in rekening brengen.

Wanneer vraagt Rabobank je om jaarcijfers?

Als je een financiering aanvraagt bij Rabobank hebben wij een aantal financiële gegevens nodig van je bedrijf. In sommige gevallen hebben wij die gegevens ook van je nodig als je al een financiering hebt. Op deze manier kunnen we beoordelen of een financiering (nog steeds) bij je past, dit noemen wij een revisie.

Welke gegevens je moet aanleveren is met jou afgesproken bij het aangaan van de financiering. Je ontvangt van de bank een verzoek waarin staat welke gegevens met jou zijn afgesproken om aan te leveren.

Hoe lever je een SBR Jaarrekening aan?

Via Mijn Data, Mijn Business kun je snel, gemakkelijk en veilig je dienstverlener vragen om jouw SBR Jaarrekening op te stellen en aan te leveren bij de bank. Voor het aanleveren bij Rabobank via SBR betaal je geen aanvullende kosten.

phone

Hulp nodig?