Man en vrouw in fabriek

Onze zakelijke rentes en voorwaarden wijzigen

Op 1 mei 2020 wijzigen de rentes en de voorwaarden van een aantal zakelijke betaal-, spaar- en beleggersrekeningen. Op deze pagina leest u hier meer over.

Nieuwe rentetarieven vanaf 1 mei 2020

Tot € 100.000 blijven we rente vergoeden op uw spaar- en beleggersrekening. Heeft u meer dan € 1 miljoen op uw zakelijke betaal-, spaar- of beleggersrekening? Dan rekenen wij vanaf 1 mei 2020 een negatieve rente.

Rabo BedrijfsSpaarRekening, Rabo BedrijfsBonusRekening, Rabo VermogenSparen en Rabo DoelReserveren

Tot en met € 100.000 0,01%
Boven € 100.000 tot en met € 1 miljoen 0,00%
Boven € 1 miljoen -0,50%

 

Zakelijke rekening, Derdengeldenrekening en Rabo BeleggersRekening

Tot en met € 100.000 0,00%
Boven € 100.000 tot en met € 1 miljoen 0,00%
Boven € 1 miljoen -0,50%

De saldoschijven en rentepercentages kunnen wijzigen. Voorafgaand aan een wijziging informeren wij u.

Wat verandert er in de voorwaarden?

In de nieuwe voorwaarden staat onder andere dat de rente positief, negatief of nul kan zijn. Wijzigt voor uw betaal- spaar-, of beleggingsrekening de rente en/of voorwaarden? Dan ontvangt u hierover vóór 1 april 2020 persoonlijk bericht.

Dit verandert er voor particuliere klanten

Rente voor zakelijke klanten van de Rabobank

De Rabobank is niet van plan de rente onder de 0% te brengen voor klanten met een saldo tot en met € 100.000. Maar hoe graag we ook willen, we kunnen geen garanties afgeven dat het nooit gaat gebeuren. We begrijpen dat het heel onnatuurlijk voelt om te betalen voor het geld dat u bij een bank zet. Daarnaast vinden wij als bank dat geld reserveren belangrijk is, bijvoorbeeld voor de btw of toekomstige investeringen.

Meer over waarom de rente zo laag is

Veelgestelde vragen

We kunnen ons goed voorstellen dat u nog vragen hebt. Daarom hebben we hier de meest gestelde vragen op een rijtje gezet.

Krijg ik te maken met een negatieve rente?

De negatieve rente geldt per 1 mei 2020 alleen voor klanten met meer dan € 1 miljoen op uw betaal-, spaar of beleggersrekeningen. De grens van € 1 miljoen geldt per rekening. Voor uw beleggingen geldt de grens alleen voor uw tegoeden op de beleggersrekening. Over het belegd vermogen rekenen we geen rente.

Waarom verlaagt Rabobank de rente nu?

De rentes op de Europese geldmarkt dalen al langere tijd en zijn sinds 2014 al negatief. Rabobank volgt deze daling nu gedeeltelijk door de rente te verlagen.

Waarom is de rente zo laag?

Kan ik mijn geld over meer rekeningen spreiden?

Net als nu mag u bij Rabobank meerdere rekeningen naast elkaar aanhouden, bijvoorbeeld een betaal- en een spaarrekening. Wilt u een nieuwe rekening openen? Let er dan op dat u in de meeste gevallen maar één rekening van een bepaalde soort mag hebben. Als dit het geval is, informeren wij u hierover in onze productinformatie.

Wanneer wordt mijn rente bij of afgeschreven?

Voor uw betaalrekening blijven we de rente maandelijks verrekenen. Dit geldt ook als u rente moet betalen. De rente op uw spaarrekening en beleggersrekening blijven we elk jaar in januari bijboeken. Moet u rente betalen? Dan boeken we het ook in januari van uw spaarrekening en/of beleggersrekening af.

Waarom wijzigt de rente voor zakelijke klanten eerder?

Voor het invoeren van nul of negatieve rente moeten we de voorwaarden wijzigen. Dit geldt voor zowel particuliere als zakelijke producten. De zakelijke klanten informeren wij een maand van tevoren. Bij een ingrijpende voorwaardenwijziging moeten we particuliere klanten ruim van tevoren informeren. Daarom stellen we particuliere klanten drie maanden van tevoren op de hoogte van deze wijziging.

Wat wijzigt er in de voorwaarden van mijn product?

In de nieuwe voorwaarden staat onder andere dat de rente positief, negatief of nul kan zijn. Verder gaan we bij de renteberekening voor de betaalrekening, beleggersrekening en de direct opvraagbare spaarrekeningen gebruikmaken van saldoschijven. Bij saldoschijven geldt voor elk deel van uw tegoed een eigen rentepercentage. Ook kunnen we besluiten dat we de rente vaker dan jaarlijks met u afrekenen. Uiterlijk 1 april informeren we u over de nieuwe voorwaarden van uw producten.

Kan ik mijn rekening nu opzeggen?

Ja, dat is mogelijk. Uw betaal- en spaarrekening kunt u kosteloos opzeggen. 

Heeft u Rabo VermogenSparen? Dan kunt u tot 1 mei 2020 opzeggen zonder dat u rekening hoeft te houden met de blokkeringstermijn of opnamekosten.

Is sparen nog zinvol?

Geld apart zetten is en blijft zinvol. Bijvoorbeeld om een buffer op te bouwen voor onverwachte uitgaven, het betalen van de btw of om te sparen voor toekomstige investeringen. Veel spaarders kijken ook naar alternatieven zoals beleggen.

Zelf regelen & Contact