-

Voorwaardenwijziging

Per 1 januari 2022 wijzigen de voorwaarden van Rabo GroenSparen. Per 1 juli 2020 zijn de voorwaarden van een aantal betaal-, spaar- en beleggersrekeningen gewijzigd. Hieronder lees je er meer over.

Veelgestelde vragen

We kunnen ons goed voorstellen dat je nog vragen hebt. Daarom hebben we hier de meest gestelde vragen op een rijtje gezet.

Wat staat er in de voorwaarden over renteberekening?

In de voorwaarden staat dat de rente positief, negatief of nul kan zijn. Bij de renteberekening voor de betaalrekening, beleggersrekening en de direct opvraagbare spaarrekeningen maken we gebruik van saldoschijven. Bij saldoschijven geldt voor elk deel van je tegoed een eigen rentepercentage.

Waarom staat er 'gecombineerd tegoed' in de voorwaarden?

Het berekenen van je rente doen we op dit moment per rekening en dat blijft voorlopig ook zo. In de toekomst kunnen wij mogelijk je rente berekenen over je verschillende betaal-, spaar- en beleggersrekeningen bij elkaar. De tegoeden op alle rekeningen waarvan je (mede)rekeninghouder bent tellen we dan bij elkaar op. Dit noemen wij een gecombineerd tegoed. Hierover berekenen we dan het rentebedrag. Het gaat hierbij alleen om rekeningen waarvan je het tegoed vrij kan opnemen. Als wij gecombineerd tegoed gaan toepassen informeren wij je hierover. Wij leggen je dan uit hoe we de rente gaan berekenen.

Voor zakelijke klanten

Ben je benieuwd naar de laatste zakelijke voorwaardenwijzigingen?

Dit verandert er voor zakelijke klanten