Rabo GroenSparen

Een spaarrekening waarbij je inleg voor minimaal 70% wordt geïnvesteerd in groene projecten in Nederland. En dat wordt door de overheid in veel gevallen tot een bepaald bedrag beloond met fiscale voordelen. Open online binnen 2 minuten.

    Steun groene investeringen en draag bij aan een duurzamer NederlandBepaal zelf hoeveel en hoe vaak je inlegt (tot maximaal € 250.000)Profiteer mogelijk van fiscale voordelenOntvang over je inleg een rente van 2,00%* (1 jaar vast), daarna variabelIedere inleg is na 1 jaar weer vrij opneembaar

*Rentewijzigingen voorbehouden

Nog geen betaalrekening? Open deze dan eerst.

De belangrijkste kenmerken van Rabo GroenSparen

Fiscaal aftrekbaar

Fiscale voordelen

Je kunt mogelijk profiteren van een extra heffingskorting en van een vrijstelling in box 3.

Illustratie windmolen

Groene impact

Met groen sparen kunnen we de financiering van innovatieve, groene projecten in Nederland mogelijk maken, en draag je bij aan een duurzamere samenleving.

Illustratie beschermingsschild

Nederlandse Depositogarantie

Geld op deze rekening wordt automatisch beschermd door de Nederlandse Depositogarantie. Van 1 cent tot € 100.000 per persoon per bank. Omdat het geld bij Rabo Groen Bank B.V. staat en niet bij Rabobank, is dit een extra zekerheid.

Zo werkt Rabo GroenSparen

Telefoon met Rabo Betaalverzoek

1. Open Rabo GroenSparen

Het gemak van online.

Spaarvarken met meisje

2. Bijstorten op je rekening

Zolang Rabo GroenSparen open staat voor inleggen, kun je meerdere keren een bedrag bijstorten op je spaarrekening.

Illustratie mobiel en laptop

3. Tijdens de looptijd

Altijd en overal inzicht in je Rabo GroenSparen rekening, wel zo makkelijk.

Illustratie munten euroteken

4. Je tegoed opnemen

Wil je een deel van je tegoed opnemen omdat je dit voor iets anders wil gebruiken? Dit kan alleen als het tegoed langer dan 1 jaar op je spaarrekening staat.

Infographic Rabo Groen Bank

Rabo Groen Bank

We hebben de cijfers van Rabo Groen Bank voor je uitgewerkt in een infographic. Zo kun je op een overzichtelijke manier zien hoe Rabo Groen Bank werkt, welke projectcategorieën er zijn en wat de spreiding over Nederland is. Bekijk de infographic hieronder in de pdf.

Veelgestelde vragen over Rabo GroenSparen

Voorwaarden Rabo GroenSparen

Lees voordat je kiest voor Rabo GroenSparen de voorwaarden goed door. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. De uitgangspunten voor het aantal (extra) spaarrekeningen vind je hieronder.

Productkenmerken en voorwaarden Rabo GroenSparen 2022

Klaar om te starten met Rabo GroenSparen?

Voor vragen over onze producten kun je het beste even met ons chatten via de knop ‘Stel nu je vraag’ onderaan de pagina.

phone

Hulp nodig?