Duurzaam (groen) sparen

Samen werken aan een betere wereld voor mens en milieu. Dat vinden wij als coöperatieve bank belangrijk, ook als het gaat om sparen. Wanneer je kiest voor een duurzame bank als Rabobank, draag je hier automatisch aan bij. Daarnaast kun je bij ons ook groen sparen met onze groene spaarrekeningen. Dat is goed voor jou én de wereld om je heen.

Illustratie duurzaamheid

Sparen bij een duurzame coöperatieve bank

Bij Rabobank zetten we ons al 125 jaar in voor een betere wereld. Dit doen we door ons niet alleen tot groen sparen te richten. We leveren een bijdrage aan verschillende Sustainable Development Goals (Duurzame Ontwikkelingsdoelen), die zijn afgesproken door de landen die behoren tot de Verenigde Naties. Deze doelen zijn verdeeld over 3 categorieën: mensen, milieu en welvaart.

Als coöperatieve bank focussen we ons onder andere op duurzaam ondernemen, duurzaam wonen en financieel gezonder leven. Dit komt als volgt terug in onze missie ‘Growing a better world together’:

    Growing: duurzame groei en ontwikkeling. Wij helpen onze klanten te verduurzamen door financiële oplossingen, kennis, inzichten en toegang tot netwerken aan te bieden. A better world: het verbeteren van onze maatschappij. Met Rabo ClubSupport steunen we lokale clubs en verenigingen en met onze Rabo Foundation creëren we onder andere kansen voor kwetsbare mensen. Together: samen bereiken we meer dan alleen. Daarom werken we altijd samen met onze klanten, leden en partners.


Lees meer over...

Groen sparen bij Rabobank

Wil je met je spaargeld bijdragen aan een betere wereld en profiteren van mogelijk fiscaal voordeel? Dat kan met onze twee groene spaarrekeningen: Rabo GroenSparen en Rabo GroenDeposito. Bij deze groene spaarrekeningen wordt je inleg voor een groot deel geïnvesteerd in groene projecten in Nederland. De overheid beloont groen sparen in veel gevallen met extra fiscale voordelen. Op dit moment is het niet mogelijk om Rabo GroenDeposito te openen. Rabo GroenSparen is wel beschikbaar.

Man in kas - duurzaam sparen - Rabo GroenSparen

Rabo GroenSparen: duurzaam sparen met fiscaal voordeel

Open Rabo GroenSparen kosteloos binnen 2 minuten via de Rabo App of Rabo Online Bankieren.

    Steun groene investeringen en draag bij aan een duurzamer Nederland Bepaal zelf hoeveel en hoe vaak je inlegt (tot maximaal € 250.000) Profiteer mogelijk van fiscale voordelen Ontvang over je inleg een rente van 2,00%* (1 jaar vast), daarna variabel Iedere inleg is na 1 jaar weer vrij opneembaar

*Rentewijzigingen voorbehouden

Lees meer over Rabo GroenSparen

Wie regelt de groene investeringen?

Het spaargeld op je Rabo GroenSparen of Rabo GroenDeposito rekening wordt geïnvesteerd door Rabo Groen Bank B.V. Dit is de grootste groenbank van Nederland en één van de eerste banken die met groenleningen begon. Rabo Groen Bank is dé specialist binnen Rabobank als het over groene projecten en investeringen gaat. Denk bijvoorbeeld aan biologische land- en tuinbouw, duurzame energie en duurzame bouw. Meer weten over Rabo Groen Bank? Bekijk de onderstaande infographic.

phone

Hulp nodig?