Zakelijke spaarrekening opzeggen

Je stopt met je bedrijf of je verhuist je spaargeld liever naar een andere rekening. Wat doe je dan met je oude zakelijke spaarrekening? Je zegt hem zelf op in de Rabo App of in Rabo Internetbankieren (Professional).

Zakelijke spaarrekening zelf opzeggen

Er zijn vier zakelijke spaarrekeningen die je online kunt opzeggen. Dit regel je in de Rabo App of in Rabo Internetbankieren (Professional).

Rabo BedrijfsSpaarRekening Rabo BedrijfsBonusrekening Rabo DoelReserveren Rabo DoelSparen

Let bij Rabo DoelSparen wel op het volgende: Ook tijdens een inlegperiode kun je de overeenkomst opzeggen. Je betaalt dan opnamekosten. Je kunt er ook voor kiezen om de overeenkomst op te zeggen met ingang van de einddatum van de inlegperiode. Dan betaal je geen opnamekosten. Zeg je de overeenkomst op na de inlegperiode? Dan stopt de overeenkomst meteen. Je betaalt dan ook geen opnamekosten.

Bij een en/of-rekening kun je zonder medewerking van de andere rekeninghouder(s) de rekening opzeggen. Bij een en-rekening kun je alleen samen de rekening opzeggen.

Lees meer over Rabo DoelSparen

Zo zeg je je zakelijke spaarrekening online op

Je zakelijke spaarrekening online opzeggen regel je in de Rabo App of in Rabo Internetbankieren (Professional).

  1. Log in in de Rabo App of in Rabo Internetbankieren (Professional). 
  2. Ga naar ‘Service’. 
  3. Kies voor ‘Betaal- en spaarrekening’. 
  4. Kies onder ‘Spaarrekening’ voor ‘Opzeggen’. 
  5. Kies de spaarrekening die je wilt opzeggen. 
  6. Kies een andere Rabobankrekening voor de overboeking van je tegoed en je rente. Het is niet mogelijk om te kiezen voor een betaalrekening bij een andere bank. 
  7. Controleer je gegevens, lees de beëindigingsovereenkomst en kies ‘Ondertekenen’. 
  8. Ga akkoord met de beëindigingsovereenkomst en kies ‘Ondertekenen’. 
  9. Je spaarrekening is nu opgeheven.

Regel je je zakelijke bankzaken niet in de Rabo App of in Rabo Internetbankieren (Professional)? Geen probleem! Neem dan contact met ons op en wij zeggen de spaarrekening voor je op.

Spaarrekening opzeggen

Lees meer over onze spaarrekeningen

Zakelijke spaarrekeningen die je niet online kunt opzeggen

De volgende spaarrekeningen kun je niet online opzeggen. Opzeggen doe je schriftelijk bij de Rabobank. Let hierbij op het volgende:

Rabo VermogenSparen: Het eerste jaar mag je 25% van je eerste inleg kosteloos opnemen. Daarna kun je 25% van het hoogste tegoed zonder kosten opnemen. Let op: het gaat hier om het hoogste tegoed van de laatste vier kalenderjaren. Rabo Deposito: Als je opzegt, dan eindigt Rabo Deposito op de vervaldatum van de deposito-afspraak (dit is de afspraak waarin bij het openen van de rekening het inlegbedrag, de vaste rente, de ingangsdatum en de vervaldatum worden vastgelegd). Als je geen deposito-afspraak hebt gemaakt, stopt de overeenkomst meteen. Je kunt je tegoed niet opnemen voor de vervaldatum die je zelf hebt gekozen.

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

Ik wil mijn zakelijke spaarrekening omzetten in een andere spaarrekening van de Rabobank. Hoe doe ik dat?

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Neem contact met ons op

Hoe zeg ik een zakelijke spaarrekening op bij overlijden? Wat moet ik doen als de spaarrekening die ik opzeg zelf een tegenrekening is?

Als dit het geval is krijg je tijdens het online opzeggen een melding. Neem dan contact met ons op.

Neem contact met ons op

Hoe zeg ik een zakelijke spaarrekening op vanuit het buitenland?

Online opzeggen kan overal, dus ook vanuit het buitenland. Bij problemen kun je altijd contact met ons opnemen.

Neem contact met ons op

Wat gebeurt er met mijn afschriften als ik de zakelijke spaarrekening opzeg?

De afschriften kun je (beperkt) inzien en downloaden. Je kunt in Rabo Online Bankieren maandoverzichten van de laatste 15 maanden als pdf-bestanden downloaden. Een aangepast overzicht maken over een specifieke periode kan ook. Deze historie gaat momenteel tot ongeveer 7 jaar terug. We zijn bezig dit op te bouwen naar 8 jaar. Het aangepaste overzicht kan je voor meerdere rekeningen, zowel spaar- als betaalrekeningen, tegelijk maken.

Lees meer over het downloaden van je spaarrekeningafschriften

Service en Contact