Samenwerking met JINC

25 oktober 2022 9:45

Kansengelijkheid is een belangrijk speerpunt binnen het thema Financieel Gezond Leven van de Rabobank. Helaas bepaalt in veel gevallen nog waar je wieg staat, hoe je toekomst eruit ziet. Als coöperatieve bank vindt Rabobank dat iedereen gelijke kansen verdient

Door samen te werken met JINC draagt de Rabobank eraan bij dat kinderen die opgroeien in sociaal economische achterstand, dezelfde kansen krijgen als alle andere kinderen. Een kans op een goede carrière in de rest van hun leven en opgroeien tot zelfredzame burgers die hun lot in eigen hand hebben.

Binnen Kring Zuid Holland is JINC op dit moment actief in de regio Rotterdam en wordt er gesproken over toekomstige mogelijkheden in plaatsen als Dordrecht en Spijkenisse. Voor Rotterdam is er een samenwerking op vier programmalijnen.

  1. MBO Carrierecoach
  2. Sollicitatietraining
  3. Baas van Morgen
  4. Bliksemstage

Voorbeeld

Zo is het project MBO Carrière Coach door JINC en Rabobank ontwikkeld om studenten in aanraking te brengen met de wereld van werk en hen te ondersteunen bij hun overgang van onderwijs naar arbeidsmarkt. Coaches uit het bedrijfsleven begeleiden de studenten gedurende het jaar waaronder de stageperiode. Dit programma heeft inmiddels voor 2 edities plaatsgevonden op het Zadkine Startcollege in Rotterdam voor 75 studenten. Afgelopen schooljaar (2021-2022) vond de 3e editie plaats bij het Albeda Startcollege Vlaardingen voor 21 studenten. De coaches kwamen uit de Rabobank en de Rabobank Ledenraad.

Meer informatie over de trajecten!