Sponsoring en donaties

Uw vereniging of stichting kan voor een evenement of activiteit sponsoring aanvragen. Met sponsoring, de Raboton en het fonds Duurzaamheid & Innovatie versterkt Rabobank Kop van Noord-Holland uw omgeving.

Sponsoring

Rabobank Kop van Noord-Holland sponsort lokale activiteiten op het gebied van sport, cultuur en maatschappij. Niet alleen met geld, maar ook met middelen, kennis en inzet van mensen. Iedere derde dinsdag van de maand vergadert de commissie over binnengekomen aanvragen.

Voorwaarden

 Aanvragen voor sponsoring moeten aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • De aanvraag komt van een vereniging of stichting.
 • De activiteit vindt plaats in de gemeente Texel, Den Helder, Schagen of Hollands Kroon.
 • De organisatie is klant van de Rabobank.
 • Een sluitende begroting is verplicht.
 • De bank kan altijd aanvullende voorwaarden stellen.

Iedere aanvraag wordt apart beoordeeld. Een afwijzing blijft mogelijk, hierover gaan wij niet in discussie.

We sponsoren geen:

 • Projecten met een politiek of religieus doel.
 • Activiteiten die gevaarlijk zijn voor deelnemers of publiek.
 • Vaste kosten die op de begroting staan.
 • Inzamelingsacties voor goede doelen.
 • Persoonlijke doelen.
 • Advertenties die geen onderdeel zijn van de sponsorovereenkomst.
 • Kleding en materiaal die geen onderdeel zijn van de sponsorovereenkomst.
 • Jubilea, buurtfeesten, fancy fairs, bingo’s en excursies.
 • Activiteiten die slecht zijn voor het milieu.

Stel uw vraag

Met uw vragen over sponsoring kunt u terecht bij Cyril Kraak, adviseur Marketing & Communicatie. Zij is bereikbaar op telefoonnummer (0223) 67 13 30.

Donaties

We geven een deel van onze winst terug aan de samenleving. Rabobank Kop van Noord-Holland doneert vanuit de Raboton en het Fonds Duurzaamheid & Innovatie. 

Raboton

Rabobank Kop van Noord-Holland steunt verenigingen en stichtingen in de regio. Projecten die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken, kunnen een beroep doen op de Raboton.

Donaties Raboton

Verenigingen en stichtingen konden ons coöperatiefonds de Raboton weer goed vinden de afgelopen maanden. De commissie kreeg maar liefst 24 aanvragen! En daar zijn we trots op. Benieuwd wie er een donatie krijgen?

Muziekvereniging Kunstzin weet van toeten en blazen
In Julianadorp willen ze blaasmuziek meer bekendheid geven bij kinderen en het wat stoffige imago van zich afschudden. Met het project “Van toeten en blazen 2.0” gaat de club het helemaal anders doen. Kinderen krijgen voor weinig geld een instrument, lesboek en instructie en oefenen samen voor een muzikale publieke uitvoering. Prachtig project toch? Daarom krijgt de vereniging € 3.500,- om instrumenten aan te schaffen en vele kinderen muziekplezier te geven!

Groen licht voor Scouting Corvus Corone 
De wekelijkse buitenactiviteiten van de scouting in Den Oever zijn grotendeels ’s avonds. Nu gaat dat wel, maar richting de winter wordt het weer donker en in het donker werken is best lastig... Daarom krijgt de scouting nieuwe verlichting op het speelveld. Met € 2.200,- plaatsen ze masten van 7 tot 8 meter hoog met LED verlichting. Een mooi en duurzaam doel, want LED geeft helder licht, heeft een hoge lichtopbrengst, verbruikt weinig energie en gaat heel lang mee. 

ZAP handbal hangt het aan de grote klok
De tijdsklok van de vereniging in Breezand heeft al een tijdje kuren. Tijdens wedstrijden zijn er vaak storingen en de klok heeft opstartproblemen. Omdat de klok heel intensief wordt gebruikt door meerdere verenigingen is het van belang dat hij goed werkt. Tijd dus voor een nieuw scorebord!  En die kunnen ze nu aanschaffen met de donatie van € 4.900,-.

Voetje van de vloer bij voetbalvereniging SRC 
De enthousiaste vereniging in Schagen had een veertig jaar oude kantine en was echt aan vervanging toe. De afgelopen tijd hebben ze al veel dingen aangepast en de kantine is weer omgetoverd tot een gezellige plek om samen te komen. Het enige wat nog ontbreekt is een nieuwe vloer en een bar. Die vloer komt er met de donatie van € 2.500,-. Kunnen ze mooi de polonaise op lopen bij een overwinning!

Een perfecte radslag voor Gymvereniging Wieringen
De meiden en jongens trainen nu op houten plankjes met oude matjes erop. En dat is verleden tijd. Er komt een nieuwe tumblingbaan aan met de € 3.600,- die de vereniging krijgt. Straks kan je in Hippolytushoef gymmen in stijl.

Bright Singing zingt de sterren van de hemel
Als soliste wil je, in een koor van 70 man, jezelf goed laten horen. Nu nog met geleende microfoons, maar vanaf vandaag met een eigen microfoon. De vereniging  krijgt € 500,- om een nieuwe microfoon aan te schaffen, om zo altijd de sterren van de hemel te zingen. 

Nieuw spelplezier voor ZAP tennis
Bij de vereniging in Anna Paulowna kun je nagenoeg het hele jaar spelen op hun drie kunstgrasvelden. Maar na zestien jaar zijn de banen  toe aan renovatie. Met de € 3.000,- kunnen ze nieuwe baaninrichting, netpalen, tennisnetten en 3M-scoreborden aanbrengen voor weer vele jaren tennisplezier!

RKVV VZV Voetbal doet de wave
Voetbal kijken in ’t Veld wordt weer een feestje voor het publiek. Omdat de tribune dringend een onderhoudsbeurt nodig heeft, krijgt de vereniging € 3.500,- om die op te knappen. Leden en bezoekers kunnen de spelers weer enthousiast aanmoedigen en genieten van vele potjes voetbal. 

Een nieuwe baard voor Sinterklaas 
Vorig jaar logeerde Sinterklaas en zijn pieten in molen De Hoop. Veel kinderen kwamen met hun ouders, opa’s en oma’s Sinterklaas een bezoekje brengen.  Maar (ouders van) kinderen twijfelden of het wel de echte Sinterklaas was, want die baard leek erg nep. En natuurlijk komt er in ’t Zand niemand anders dan de enige echte Sinterklaas! Daarom krijgt Sinterklaascomité ’t Zand € 700,- om Sint een nieuwe baard cadeau te geven. 

Gymnastiekvereniging SSS en DINDUA springt uit de band
Deze kleine, maar hechte club in St. Maartensbrug wil haar leden iets nieuws aanbieden. Binnenkort geven ze lessen op veertien kleine minitrampolines die zij met de Rabotonbijdrage van 1.973,- aan kunnen schaffen. Heel wat uurtjes springplezier voor jong en oud! Ze kunnen helemaal los! 

Gezellig na kletsen bij Tennisclub Middenmeer 
De vereniging maakt een belangrijk deel uit van de gemeenschap. De kantine wordt volledig gerund door enthousiaste vrijwilligers en is een gezellige plek waar jong en oud graag samenkomt voor sport, en gezellig na kletsen met een hapje en een drankje. De kantine van de club is al eens opgeknapt, maar voor het keukentje was toen geen geld en kon nog even mee. Maar nu is het de hoogste tijd om deze aan te pakken. Daarom krijgen ze € 2.550,- voor een nieuw keukenblok. 

Stichting Westfriese Folklore rijdt er weer knap bij
In het prachtige streekmuseum in Schagen staan authentieke rijtuigen van de Stichting Westfriese Folklore. Maar het is te droog in het wagenmuseum, waardoor de houten wielen krimpen en de metalen banden van de wielen aflopen. Cultuur erfgoed koester je en daarom krijgt de stichting € 5.800,- voor een luchtbevochtiger.

Zelf ook een wens voor uw vereniging of stichting? Of zijn jullie bezig met een mooi project? In oktober komt de commissie Raboton weer bij elkaar. U kunt een aanvraag voor een donatie indienen via onze website .

Voorwaarden

Aanvragen voor de Raboton moeten aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • De aanvraag komt van een vereniging of stichting.
 • De steun is bedoeld voor een project dat plaatsvindt in de gemeente Textel, Den Helder, Schagen of Hollands Kroon.
 • Een helder plan van aanpak en een sluitende begroting zijn verplicht.
 • De gevraagde donatie is maximaal € 10.000.

Beoordeling

Maandag 30 oktober vergadert de commissie Raboton over de nieuwe aanvragen. U kunt uw aanvraag hiervoor indienen tot 23 oktober.

Stel uw vraag

Met uw vragen over de Raboton kunt u terecht bij Fenneke Krafft, adviseur Marketing & Communicatie. Zij is bereikbaar op (0223) 67 13 30. 

Fonds Duurzaamheid & Innovatie

Het Fonds Duurzaamheid & Innovatie is bedoeld voor organisaties met vernieuwende ideeën en ontwikkelingen. Denk hierbij aan projecten op het gebied van:

 • Economie
 • Techniek
 • Ecologie
 • Maatschappij

Voorwaarden

Aanvragen voor het fonds duurzaamheid & innovatie moeten:

 • Het project draagt bij aan een duurzame samenleving op de lange termijn.
 • Het project vindt plaats in de gemeente Textel, Den Helder, Schagen of Hollands Kroon.
 • Een helder plan van aanpak en een sluitende begroting zijn verplicht.
 • Het project komt ten goede aan de regio.

Beoordeling

Maandag 30 oktober vergadert de commissie Fonds Duurzaamheid & Innovatie over de nieuwe aanvragen. U kunt uw aanvraag hiervoor indienen tot 23 oktober.

Stel uw vraag

Met uw vragen over het Fonds Duurzaamheid & Innovatie kunt u terecht bij Patricia Hoogland. Zij is bereikbaar op (0223) 67 13 30.

Voorbeelden sponsoring en donaties

Sponsoring Theater de Kampanje

Theater de Kampanje

Of het nu cabaret, dans of muziek is, één ding is zeker. De Kampanje brengt cultuur tot leven. En daarom zijn wij partner van dit prachtige theater. Een aanwinst voor de hele regio.

https://www.kampanje.nl

Sponsoring Flora- en Visserijdagen

Sponsoring Flora- en Visserijdagen

De Flora- en Visserijdagen zijn een visitekaartje voor Den Oever en de visserij. Als lokale bank helpen we met deze sponsoring mee het evenement gratis te houden en de visserij te promoten.

http://www.visserijdagen.nl

Sponsoring Texel Halve Marathon

Texel Halve Marathon

De indrukwekkende start met 1.650 hardlopers vanaf de TESO boot bezorgt je elk jaar weer kippenvel. Deze populaire hardloopwedstrijd is elk jaar sneller uitverkocht.

Donatie TC Petten

Donatie TC Petten

Tennisvereniging TC Petten heeft een donatie van € 4.750, - ontvangen uit de Raboton voor de aanschaf van een trekker met sleepnet. De vier gravelbanen zijn eigenlijk aan vervanging toe, maar dat kost veel geld. Gezocht werd naar een alternatief waarbij de huidige banen een paar jaar langer mee kunnen en de vereniging door kan sparen. Dit alternatief was er in de vorm van onder meer een trekker met een sleepnet waarbij ze de toplaag van de banen beter kunnen onderhouden. En al het onderhoud doen de vele vrijwilligers van de club. De commissie vond het een prachtige aanvraag en liet deze wens uit komen.

Donatie Stichting Speelotheken Den Helder

Stichting Speelotheken Den Helder

In de ruim 35 jaar van haar bestaan heeft Speelotheek ’t Stokpaardje uit Julianadorp al heel wat kinderen blij gemaakt. Niet alleen met het uitlenen van speelgoed, maar zeker ook met leuke projecten en activiteiten. Al langer leent de Speelotheek themakisten uit, nieuw is echter de uitleendoos voor meerkunners. Dit zijn kinderen die vooruit lopen op welk gebied dan ook. Ze noemen het de uitdaagdoos. In deze eerste doos zit een robot die kinderen zelf moeten bouwen. Het is getest door een echte bouwer en die vond het behoorlijk pittig. De commissie beloonde dit nieuwe initiatief met een cheque van € 2.100, -.

Contact

24 uur per dag bereikbaar via telefoon en chat.


Particulieren


Bedrijven