Rabobank verstrekt Rabo Innovatielening aan Integer Technologies

6 november 2023 10:02

Michel Ziekman, Startup & Scale-up Banker: “ik heb Antoine Post, CEO & Founder van Integer Techologies, ontmoet tijdens een van de maandelijkse inloopmomenten van Rabobank bij The Gate. We spraken onder andere over de Rabo Innovatielening, een financiering voor startups & scale-ups gericht op innovatie en ontwikkeling.

Zes jaar geleden richtten Antoine en Pau Brossa Rodriguez vanuit een TU/e-studententeam zich op hernieuwbare energie in de Nederlandse woningbouw. Het project leverde niet alleen een ontzettend duurzaam woningconcept op, maar ook een nieuwe startup. Ik vind het indrukwekkend hoe de ondernemers in staat zijn geweest om zo’n waardevol project neer te zetten. Als bankier van de energietransitie ondersteunt Rabobank hen graag”.

Over Integer Technologies:

Integer Technologies heeft een hardware en software platform ontwikkeld waarmee installateurs sneller en eenvoudiger duurzame installaties kunnen realiseren, met name voor gecombineerde verwarmings-, koeling,- en elektrische installaties.

Slimme systemen werken (nog) niet met elkaar. Integer Technologies zorgt ervoor dat hele complexe installaties met veel onderdelen via software aan elkaar geknoopt, slim aangestuurd en onderhouden worden.

Antoine Post, CEO & Founder: “Op onze locatie in Gemert hebben we een testopstelling gebouwd. Toen we met het Eindhovense bouwbedrijf Hurks werkten aan een versie van een (test)huis dat in grote aantallen kon worden gebouwd, zagen we dat we meer tijd en geld in hard- en softwareontwikkeling moesten steken om onze droom tot uitvoering te kunnen brengen. We waren dan ook ontzettend blij met de Rabo Innovatielening. De lijntjes met Michel waren kort en het proces verliep snel en soepel. Het geld hebben we aan deze ontwikkeling kunnen besteden en aan het testen van ons product in echte installaties. We kunnen nu dan ook met trots zeggen dat het werkt.

De oplossing van Integer Technologies zorgt ervoor dat installaties eenvoudiger te bouwen, in gebruik te nemen en te onderhouden zijn door een installateur, terwijl de bewoners een lagere energierekening en CO2-uitstoot krijgen. We gaan nu beginnen met pilots bij gebouwen (woningbouw of utiliteit) met een collectieve installatie, waar men beter inzicht wil hebben in de installatie om slimmer te sturen en te onderhouden. Ben of ken jij ook een partij die dit herkent en geïnteresseerd is? Laat het ons dan vooral weten. Partners van kennisinstellingen en bouw- en installatiebedrijven participeren al in dit project zoals Metropool Eindhoven, Brabant Startup Fonds en Heijmans”.

Over het Rabobank Startup & Scale-up Team

Startups en scale-ups zijn door hun innovatiekracht vernieuwers van de economie, dragen in een belangrijke mate bij aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen en zijn een belangrijke motor voor de groei van de economie en werkgelegenheid in Nederland. Het Startup & Scale-up Team van Rabobank helpt ondernemers die geloven in deze zelfde missie duurzaam te groeien door het openstellen van (internationaal) netwerk, kennis en financiering. Kijk voor meer informatie op rabobank.nl/startup-scaleup.