Rabobank sponsor van het Brainport Partnerfonds

28 september 2022 10:32

Rabobank en dochteronderneming DLL zijn sinds 22 september officieel sponsor van het Brainport Partnerfonds. Met dit partnership gaan wij verder dan een financiële impuls; we dragen actief bij aan het bewustzijn bij bedrijven om zich medeverantwoordelijk te voelen voor maatschappelijke regionale vraagstukken als geldzorgen, taalachterstanden en ongezonde leefstijl, zowel op de werkvloer áls in de samenleving.

Een van de interventieprogramma’s van het Partnerfonds is ‘Geldzorgen in Brainport’ dat samen met Stichting Impact040 wordt uitgevoerd. Hierbij zijn zowel Rabobank als DLL vanaf de start intensief bij betrokken. Eén op de tien medewerkers in deze regio ervaart maandelijks geldzorgen. Zij ervaren vaker een verlaagde productiviteit, stress, irritaties en minder focus tijdens het werk.

Werkgevers hebben belangrijke rol bij het signaleren van geldzorgen

Bij de deelnemende bedrijven aan de ‘Geldzorgen in Brainport’ pilot wordt het bespreekbaar maken van geldzorgen meegenomen in de personeelscyclus en worden leidinggevenden getraind in het signaleren en adviseren van medewerkers met geldzorgen. Marc Cootjans, directeur coöperatieve Rabobank: “Als coöperatieve Rabobank zijn we sterk maatschappelijk geëngageerd en deelname aan het Partnerfonds Brainport Eindhoven past hier uitstekend bij. Wij kijken er naar uit om samen met de andere partners bij te dragen aan een meer inclusieve en zelfredzame samenleving.”

Meer weten over het partnerfonds?

Partnerfonds Brainport Eindhoven | Brainport Eindhoven