Rabobank Coöperatief Stimuleringsfonds keert ruim € 45.000 uit aan lokale projecten

16 december 2022 16:34

15 december 2022 - Wat waren ze blij. Bestuurders van 11 lokale verenigingen, stichtingen en instellingen houden glunderend de cheque omhoog die zij hebben ontvangen naar aanleiding van hun aanvraag bij het fonds. Prachtige initiatieven die gericht zijn op het versterken van de welzijn in onze regio. In totaal kende de ledenraad van Arnhem en Omstreken dit jaar 14 keer een bijdrage toe uit het Rabobank Coöperatief Stimuleringsfonds.

Rabobank Coöperatief Stimuleringsfonds

Het Rabobank Coöperatief Stimuleringsfonds bevordert en ondersteunt lokale activiteiten en projecten die het leefgebied versterken of een directe relatie hebben met één van onze coöperatieve thema’s. Uit handen van Astrid Huitink, directeur coöperatieve Rabobank, ontvingen de verenigingen en stichtingen hun welverdiende cheque. “Met deze bijdragen geven we concreet invulling aan onze missie ‘Growing a better world together’. En wat geweldig om te zien met hoeveel passie en enthousiasme zo veel vrijwilligers klaarstaan voor onze regio. Alle aanvragen vanuit het fonds worden beoordeeld door onze commissie, bestaande uit leden van onze eigen ledenraad. Zij bekijken of de aanvraag voldoet aan de voorwaarden en toetsen de maatschappelijk impact. De bijdrage die wij vervolgens toezeggen is bedoeld om het initiatief verder te helpen. Ik hoop ook daarmee nog eens te onderschrijven dat we onverminderd als coöperatie lokaal ons steentje bijdragen.” aldus Astrid.

Uitreiking cheques

Op uitnodiging van Astrid stelden de aanwezigen zich niet alleen voor maar kregen ze ook de gelegenheid om toe te lichten waar ze de gevraagde ondersteuning voor inzetten. Dit was zichtbaar een inspiratie voor alle bestuurders. Er zijn nieuwe contacten gelegd en tips en kennis werden enthousiast uitgewisseld. Vele aanwezigen noteerden elkaars openingen, optredens en events in hun agenda.

De volgende verenigingen en stichtingen hebben een bijdrage ontvangen:

    Dierense Speeltuin Vereniging Stichting Mapping Arnhem Klarendal Jazz Orkest Stichting Centrum Doorwerth Stichting Beheer Voormalig Kerkelijk Erfgoed Loo Stichting Kamermuziek Oosterbeek Kindcentrum de Werf Stichting Huis van Renkum Stichting voor primair onderwijs DeBasisFluvius Quadraam - Produs Praktijkonderwijs Arnhems homomannenkoor Het Herenakkoord Stichting fiets op 1 R.K.V.V. Sprinkhanen Stichting Arnhem-Band van Scouting Nederland

Kan jouw initiatief of project ook iets extra’s gebruiken?

Heeft jouw vereniging of stichting een goed idee dat gericht is op het verbeteren van de maatschappelijke, sociale, culturele en economische omgeving in Arnhem en Omstreken? En zoek je naar kennis, netwerk en/of financiële middelen om dit idee te realiseren. Dan biedt het Rabobank Coöperatief Stimuleringsfonds wellicht een uitkomst. Voor 2023 kun je nu al jouw aanvraag indienen. Bekijk onze site voor meer informatie en de voorwaarden. Onze coöperatieve bijdrage - Arnhem en Omstreken - Rabobank