Tweede Kamer ontvangt Coöperatief Convenant voor Nederland

23 augustus 2021 12:42

Het voorbeeld van de regiodialoog van onze regio, Gelderland-Zuid, werd gevolgd door de 13 regio's in Nederland. Alle uitkomsten zijn samengebundeld en vormen zo het Coöperatief Convenant voor Nederland. Het convenant is op 18 mei aangeboden aan de fractievoorzitters in de Tweede Kamer. Kortom, een prachtige start van een uniek project dat we als coöperatieve Rabobank met onze leden willen realiseren.

Tweede Kamer ontvangt Coöperatief Convenant voor Nederland

Via de site cooperatiefconvenant.nl lees je meer over de dialogen in de andere regio's en het Coöperatief Convenant voor Nederland.

Welke opgaven zijn er in Gelderland-Zuid?

Op 10 december 2020 werd de regiodialoog voor het Coöperatief Convenant gevoerd in de regio Gelderland-Zuid. Ruim 100 mensen hebben deelgenomen aan deze online regiodialoog. Dit is een representatief aantal om een goed beeld van de regio op te halen. Graag delen we de resultaten en het vervolg. De uitkomsten van de regiodialoog zijn geanalyseerd. Hieruit komt duidelijk naar voren dat de deelnemers zich zorgen maken over het perspectief voor jongeren met betrekking tot woningen voor starters en de arbeidsmarkt. Ook een aantrekkelijk investeringsklimaat met talentbehoud sprong in het oog, evenals een toenemende kansongelijkheid en het behoud van de natuurlijk omgeving en milieu.

Ben je nieuwsgierig naar het volledige rapport? Deze vind je op onze site.

Dit vindt Gelderland-Zuid

Het vervolg

Komende periode onderzoeken we op welke manier Rabobank een bijdrage kan leveren aan de genoemde uitdagingen. Mogelijk zijn er verdiepende dialogen nodig per thema, om samen tot concrete stappen te komen. Alleen samen maken we onze regio nog sterker! Op onze website vind je, naast het rapport, alle informatie terug rondom 'Dit vindt Gelderland-Zuid'.

Bekijk hier onze site