Rabobank komende 3 jaar founding partner van alle Noord-Hollandse Uitdagingen en Doesgoed

27 januari 2023 13:00

Rabobank blijft de komende drie jaar founding partner van alle zes de Uitdagingen in Noord-Holland. Dat geldt ook voor de Stichting Doesgoed uit Alkmaar, die net als de Uitdagingen kan rekenen op financiële ondersteuning door Rabobank. “We hebben er geen seconde over na hoeven denken om deze geweldige actieve stichtingen te blijven ondersteunen,” aldus Harry Nieuwenhuizen en Ariënne Kooter, beiden directeur coöperatieve Rabobank.

Verzend het artikel per e-mail

“Wij zijn daarom enorm dankbaar dat Rabobank ons de komende drie jaar blijft steunen als founder”

Zonder geld geen Uitdaging

De managers van de Uitdagingen zijn enorm enthousiast. Edwin Wittink, manager Hollands Kroonse Uitdaging: “Veel bedrijven weten dat hun succes mede afhankelijk is van de bijdrage die ze leveren aan de samenleving. Hoe groot of klein de bijdrage ook is, het geeft betekenis aan hun werk en draagt bij aan de aantrekkingskracht op potentiële klanten en medewerkers.” Agnes Bak, manager Waterlandse Uitdaging: “De Uitdaging mag al op veel ondersteuning van bedrijven rekenen. Dat is nodig om ons werk te blijven doen: het helpen realiseren van hulpvragen van maatschappelijke organisaties, verenigingen en stichtingen.” Cyril Kraak, manager Helderse Uitdaging: “Wij zijn daarom enorm dankbaar dat Rabobank ons de komende drie jaar blijft steunen als founder, want zonder geld is er geen Uitdaging.” Dat geldt ook voor de Stichting Doesgoed, aldus Ralph Klein ‘Chef Vriendjespolitiek’.

Samen bereik je meer dan alleen

Harry Nieuwenhuizen: “De doelstelling van de Uitdagingen en Doesgoed past helemaal bij onze coöperatieve missie, wij zetten ons graag maatschappelijk in. Samen bereik je meer dan alleen.” Ariënne Kooter: “Daarbij hebben de Uitdagingen zich de afgelopen jaren meer dan bewezen. De Beursvloer die ze jaarlijks organiseren blijft een fantastisch evenement. Ik vind de dynamiek tussen ondernemers en vrijwilligers echt bijzonder.” Harry Nieuwenhuizen: “In een complexe tijd waarin we, misschien wel tegen onze zin, moeten erkennen dat de overheid niet alle problemen kan oplossen, hebben we elkaar hard nodig. Goed samenwerken en elkaar beter maken is makkelijk gezegd, maar in de praktijk best een uitdaging. Daarom zijn wij founder van de Noord-Hollandse Uitdagingen en Doesgoed uit Alkmaar. Dat zijn geen kosten, maar is investeren in kwaliteit van de samenleving en dus altijd rendabel. Ik daag andere organisaties uit mee te investeren.”

“Een onbekende is een vriend die ik nog niet ken”

De Uitdaging verbindt

Jolijn van Dijk, manager Schager Uitdaging: “Maatschappelijke betrokkenheid wordt steeds urgenter in de maatschappij. Lokale verenigingen, stichtingen en maatschappelijke organisaties laten een samenleving bruisen.” Wendy Spil, manager West-Friese Uitdaging: “De Uitdaging is de spin in het web die verenigingen en stichtingen verbindt aan het lokale bedrijfsleven. En dat geeft enorm veel energie!” Bas Husslage, manager Zaanse Uitdaging: “Wij matchen hulpvragen van verenigingen, stichtingen en maatschappelijke organisatie met aanbod van het bedrijvennetwerk. Dat gebeurt altijd met gesloten portemonnee in de vorm van hulp via materiaal, kennis of menskracht. Ondernemers zijn hierbij van ongelooflijke toegevoegde waarde. Zij kunnen echt het verschil maken.” Ralph de Kleijn voelt zich als een spin in het web tussen ondernemers, maatschappelijke organisaties, team en bestuur en is constant bezig met het leggen van verbindingen. Een mooie uitspraak van hem is dan ook: “Een onbekende is een vriend die ik nog niet ken.”


(Op de foto staan v.l.n.r.(staand) Agnes Bak, Edwin Wittink, Ralph de Kleijn, Cyril Kraak, Bas Husslage, Harry Nieuwenhuizen (zittend) Jolijn van Dijk, Petra Vijzelaar, Ariënne Kooter en Wendy Spil)