‘Geen opvolging, wat nu?’

13 maart 2023 15:17

Het komt steeds vaker voor dat agrarische ondernemers geen opvolger binnen de familie hebben. Bijvoorbeeld omdat er geen kinderen zijn of omdat (een van) de kinderen het bedrijf niet willen of kunnen voortzetten. Wat staat de ondernemer dan te doen: tot het eind doorgaan, een opvolger buiten het bedrijf zoeken, of tijdig al anticiperen op afbouwen?

Veel ondernemers stellen het nadenken hierover voor zich uit. Terwijl tijdig nadenken over de mogelijkheden en de stappen die gezet kunnen worden fiscaal en financieel voordelen kunnen opleveren. Om ondernemers in deze lastige beslissing te ondersteunen hebben we op 23 maart een bijeenkomst ‘Geen opvolging, wat nu’ georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst gingen we met een groep agrarische ondernemers, die in een vergelijkbare situatie zitten, in gesprek. We bespraken met elkaar welke zaken er mogelijk op je afkomen en welke stappen je kunt ondernemen als er geen bedrijfsopvolger in beeld is.

Wil je meedoen?

Wil je meedoen aan de eerstvolgende bijeenkomst Geen opvolging, wat nu? Laat ons dit dan weten door een mail te sturen naar communicatie.frl@rabobank.nl. Zodra wij de volgende bijeenkomst hebben gepland nemen we contact met je op.

Meer weten over financiële planning?

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen of wil je meer weten over het belang van financiële planning? Meer informatie vind je hier. We helpen je graag persoonlijk verder tijdens een vrijblijvend gesprek.