Algemene Voorwaarden voor de Effectendienstverlening

Voor onze beleggingsdienstverlening gelden de Algemene Voorwaarden voor de Effectendienstverlening.

Wijzigingen

Deze voorwaarden zijn gewijzigd per 1 april 2024 als gevolg van nieuwe wetgeving en aanpassingen in onze dienstverlening.

De belangrijkste wijzigingen op een rij:

    Aan een effectenrekening is altijd een andere rekening gekoppeld. Beide rekeningen staan op naam (of namen) van dezelfde rekeninghouder(s). Deze naam (of namen) moet(en) voor beide rekeningen precies hetzelfde zijn. Op het gebied van duurzaamheid hebben we te maken met nieuwe wet- en regelgeving. Daarom kunnen we naar jouw duurzaamheidsvoorkeuren vragen en geven we informatie over het duurzaamheidsrisico van jouw beleggingen. Sommige teksten hebben we duidelijker geschreven. Denk hierbij aan jouw contactgegevens en hoe je de wijzigingen ervan door kunt geven, of aan de informatie die je krijgt over het gebruik van jouw effectenrekening. Obligatie-orders worden vanaf medio 2024 via een handelsplatform uitgevoerd. Hierover volgt tegen die tijd meer informatie.

Heb je Rabo Zelf Beleggen?

Dan kan het zijn dat we je een aantal vragen stellen, bijvoorbeeld bij een aankooporder van effecten. We zijn wettelijk verplicht om dit te doen. Deze vragen gaan over jouw kennis van en ervaring met beleggen in bepaalde effecten. Zijn jouw antwoorden niet goed? Dan hebben wij verduidelijkt wat er gebeurt. Naast een waarschuwing kunnen wij er ook voor kiezen dat je de vragen opnieuw moet beantwoorden. Deze moet je eerst goed beantwoorden voordat je de betreffende effecten kunt aankopen.

Beleg je als zakelijke klant?

En hebben wij met je afgesproken dat je kunt handelen in opties en optieposities kunt aanhouden? Dan heb je altijd een geldige identificatiecode nodig, de zogenaamde Legal Entity Identifier (LEI). Zonder geldige LEI kun je niet handelen in opties of opties aanhouden.

phone

Hulp nodig?