Veelgestelde vragen rechtsbijstandverzekering

Wil je weten wat wel en niet is verzekerd met de rechtsbijstandsverzekering? Hier vind je het antwoord op de meest gestelde vragen over de Interpolis Rechtsbijstandverzekering.

Ik heb een rechtsbijstandverzekering afgesloten. Vanaf wanneer ben ik verzekerd?

De eerste drie maanden na afsluiten kun je geen gebruikmaken van de verzekering. In de volgende gevallen ben je wel direct verzekerd:

bij schade door deelname aan het verkeerbij conflicten over iets dat je koopt na het afsluiten van deze verzekeringals je bent overgestapt van een andere rechtsbijstandverzekering die het conflict ook dekte

Wil je precies weten wat je wel en niet verzekert met de rechtsbijstandverzekering? Ga voor een compleet overzicht naar ‘Verzekerd’ en ‘Niet verzekerd’ in de voorwaarden.

Ik heb een geschil gemeld bij Interpolis. Wie is de jurist die mij bijstaat?

De jurist die je bijstaat werkt bij Stichting Achmea Rechtsbijstand (SAR). Dit is de grootste uitvoerder van rechtshulp in Nederland. SAR heeft specialisten voor ieder rechtsgebied. Je kunt via Achmearechtsbijstand.nl inloggen op je persoonlijke rechtsbijstandsomgeving om te zien welke jurist aan jouw zaak werkt.

Krijg ik juridische hulp ongeacht de hoogte van het schadebedrag?

Ja, wij kennen geen minimum of schadebedrag. Voor externe kosten geldt een maximum verzekerd bedrag van € 50.000 per gebeurtenis. Externe kosten zijn bijvoorbeeld: kosten van externe deskundigen, bemiddelingskosten, proces- en arbitragekosten, getuigenkosten en reis- en verblijfkosten bij een arbitragezaak in het buitenland.

Ik ben het oneens met de werkwijze van mijn jurist. Is een second opinion mogelijk?

Ja. Je kunt gebruikmaken van de geschillenregeling en zo om een tweede mening ('second opinion') vragen. Hiervoor kan je contact opnemen met de jurist die jouw zaak behandelt.

Ik heb geen rechtsbijstandverzekering of niet de juiste dekking. Krijg ik toch hulp?

Ook dan helpt Interpolis je graag bij een conflict. Heb je een vraag? Ga dan naar het juridisch informatieplatform Zelfrechtzaam. Hier vind je praktijkvoorbeelden, veelgestelde vragen en de mogelijkheid tot hulp van een jurist van het JuristenNetwerk.

Ik heb een geschil. Mag ik mijn eigen advocaat kiezen?

Niet altijd. Als Stichting Achmea Rechtsbijstand (SAR) het haalbaar vindt om een gerechtelijke of administratieve procedure te starten, heb je het recht om zelf een advocaat of andere jurist te kiezen. We noemen dit een voorkeursadvocaat.

Neem in alle gevallen eerst contact op met de Stichting Achmea Rechtsbijstand (SAR) om te bepalen wat voor jou de beste keuze is.

Meer weten over de rechtsbijstandverzekering van Interpolis?

Wil je meer weten over de rechtsbijstandverzekering van Interpolis? Bekijk de dekking, voorwaarden en sluit eenvoudig af via de Rabobank.

Bekijk en sluit af

Zaak melden

Wil je een zaak melden? Neem dan online of telefonisch contact met Interpolis op.

Direct zaak melden op Interpolis.nl