Einde acceptgiro

Het gebruik van acceptgiro’s is in de afgelopen jaren sterk afgenomen. Door een besluit van Currence, de producteigenaar van het product acceptgiro, kunnen banken daarom binnenkort geen acceptgiro’s meer verwerken. Bekijk hier tot wanneer je nog acceptgiro’s kunt verkrijgen en tot wanneer deze uiterlijk verwerkt kunnen worden. Ook benoemen we welke alternatieven je kunt gebruiken. Het betalingskenmerk zoals nu op de acceptgiro vermeld, blijft wel bestaan en kan worden gebruikt bij een normale overboeking.

Belangrijke data

1
1 maart 2023

Vanaf deze datum kun je geen nieuwe acceptgiro’s meer verkrijgen

2
31 mei 2023

Dit is de laatste dag waarop banken acceptgiro’s nog verwerken

Heb je nog vragen?

Wil je meer weten over alternatieven die geschikt zijn voor je bedrijf? Of heb je vragen over het eindigen van de acceptgiro als betaalmiddel?

Voorwaarden

Voordat je geld gaat innen via acceptgiro is het verstandig om je goed te informeren. Hieronder staan de voorwaarden voor het verspreiden van Acceptgiro's

Algemene voorwaarden acceptgiro voor Rabobank acceptgiroverspreiders 2018General conditions Acceptgiro Distributors 2018
phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Ga naar 'Service', kies 'Contact' en kies 'Bel met één van onze medewerkers'. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer