Rabo iDEAL Professional

Ontdek de voordelen van het vernieuwde iDEAL voor jou en je klant:

  Klanten eenvoudiger laten overboekenMaak het je klanten makkelijker met Snel bestellenSimpel te integreren als betaaloplossing
Rabobank

iDEAL wordt vernieuwd

Heb je al een bestaande iDEAL-koppeling? Pas deze dan zo snel mogelijk maar in ieder geval vóór 1 juli 2024 aan. Kijk op onze supportpagina of stem dit af met jouw service provider.

Bekijk supportpagina

Wat is Rabo iDEAL Professional?

Maak het betaalproces nóg makkelijker voor je klant door Rabo iDEAL Professional te integreren met je webshop of online kassa. Met Rabo iDEAL Professional kan je klant sneller betalen. Hoe? Door automatische herkenning met een iDEAL-profiel en een handige ‘kies je bank’-lijst. Je kunt daarnaast ook kiezen voor twee extra betaalopties: Snel bestellen en Snel betalen.

De voordelen van Rabo iDEAL Professional

  Gebruiksgemak door een 'kies je bank'-lijst op de iDEAL-betaalpagina. De bankenlijst is altijd up-to-date. Dat zorgt voor gebruiksgemak voor de Nederlandse consument. Gepersonaliseerde klantervaring door gebruik van iDEAL-profiel. Extra aanvullende nieuwe diensten: Snel Bestellen en Snel betalen.

screenshot van iDeal Professional qr-code scherm
screenshot van iDeal Professional bank kiezen scherm

De iDEAL-betaalpagina

iDEAL biedt een overzichtelijke betaalpagina voor je klanten voor het kiezen van hun bank. Dit maakt de integratie in webwinkels nog gemakkelijker en hierdoor heeft je klant altijd een actuele banklijst tot zijn beschikking. Start je klant de betaling vanaf een desktop/laptop? Betalen met iDEAL gaat dan eenvoudig via een QR-code vanaf de iDEAL-betaalpagina.

Meer gebruiksgemak met het iDEAL-profiel

Vanaf het voorjaar 2024 wordt iDEAL verder uitgebreid met een nieuw iDEAL-profiel voor je klant. Hierdoor wordt het online bestellen en betalen nóg makkelijker.

Goed om te weten: je klant heeft zelf de keuze of er gebruik wordt gemaakt van een iDEAL-profiel. Hierdoor behoudt je klant controle over de persoonlijke gegevens. En heeft je klant geen iDEAL-profiel? Dan kan er nog steeds met iDEAL betaald worden.

screenshot van iDeal Professional rekening kiezen scherm

Hoe werkt betalen met een iDEAL-profiel voor je klant?

  Via een iDEAL-profiel kiest je klant één keer een voorkeursrekening. Bij een volgende iDEAL-betaling herkent iDEAL je klant. Dus de voorkeursrekening is al ingevuld. iDEAL-betaling via laptop of desktop? Dan ontvangt je klant een betaalverzoek op de smartphone via een pushbericht. Alleen een goedkeuring is nodig om de betaling af te ronden. Aankoop via smartphone? Je klant wordt meteen doorgeleid naar de betaalapp van zijn bank waar de betaling al klaar staat.

iDEAL Snel bestellen: bestellen én betalen in 1 stap

Heb je veel kopers zonder account? Dan is Snel bestellen een handige optie voor je bedrijf. Tijdens het betalen kan je klant direct bezorggegevens via het iDEAL-profiel delen. Je klant hoeft dus niet meer handmatig een adres in te vullen. Scheelt weer tijd!

screenshot van iDeal Professional snel bestellen functie

Hoe werkt Snel bestellen voor je klant?

  Je klant maakt eenmalig een iDEAL-profiel aan via de app of desktop. Bij deelnemende webshops klikt de klant op de Snel bestellen-knop. iDEAL toont de opgeslagen bezorggegevens aan de klant en stuurt deze na de betaling door aan je bedrijf. Het bestel- en betaalproces wordt hiermee flink korter.
iDEAL snel bestellen knop

Hoe werkt Snel bestellen voor jou?

  Je voegt de iDEAL Snel bestellen-knop toe op de productpagina van je webshop of bij het winkelmandje. Je klant kiest in de webshop tijdens de checkout voor Snel bestellen en controleert daarna bezorggegevens via de iDEAL-betaalpagina. Zodra je klant de betaling goedkeurt, ontvang je de bezorggegevens van iDEAL. Het is van belang dat je in je administratie de bezorggegevens uit de betaling aan de bestelling toevoegt.

Snel betalen: sneller betaalproces en meer gemak

Wat is iDEAL Snel betalen?

Heb je veel bezoekers op je website met een eigen webshop-account? Dan is Snel betalen ideaal. Je kunt dan op basis van je eigen klantherkenning de voorkeursrekening opvragen bij iDEAL en deze tonen in je eigen checkout. Het betaalproces wordt hiermee versneld.

Hoe werkt iDEAL Snel betalen voor je klant?

  Je klant met een iDEAL-profiel geeft één keer toestemming op de iDEAL-betaalpagina om herkend te worden bij je webshop. Bij een volgende iDEAL-betaling ziet je klant zijn voorkeursrekening in de eigen checkout en wordt dan direct doorgeleid naar de bank waar de betaling al klaarstaat, zonder tussenkomst van de iDEAL-pagina.

Hoe werkt iDEAL Snel betalen voor jou?

  Je stuurt met je iDEAL-betaling een verzoek mee zodat je klant toestemming kan geven om het iDEAL-profiel te koppelen aan zijn of haar webshopaccount. Hierna ontvang je een uniek iDEAL user-token, die je koppelt aan het webshop-account van je klant. Bij de volgende iDEAL-betaling kun je dan direct de voorkeursrekening van je klant opvragen bij iDEAL. Deze rekening ziet je klant gelijk terug in zijn eigen checkout. De klant wordt direct doorgeleid naar de bank waar de betaling al klaar staat.

Rabo iDEAL Professional Support

Heb je vragen over het gebruik of de migratie? Op onze supportpagina vind je uitgebreide handleidingen over de migratie naar het vernieuwde iDEAL, het gebruik en de installatie van Rabo iDEAL Professional.

Wil je jouw klanten meerdere betaalmethodes aanbieden?

Of ben je op zoek naar kant-en-klare online kassasysteem? Dan is Rabo OnlineKassa (onderdeel van Rabo Smart Pay) een goed alternatief. Rabo OnlineKassa ondersteunt de meest populaire Nederlandse en buitenlandse betaalmethodes zoals iDEAL, creditcards, Bancontact en PayPal. Toch liever de voordelen van Rabo iDEAL Professional? Dat kan, beide producten kunnen prima naast elkaar gebruikt worden.

Rabo iDEAL Professional

Lees alles over de kenmerken, kosten en voorwaarden van Rabo iDEAL Professional.

Klaar om Rabo iDEAL Professional samen te voegen met jouw webwinkel of eigen online kassa?

phone

Hulp nodig?