Rabo iDEAL Professional Support

Lees hieronder de uitgebreide handleidingen over het gebruik en de installatie van Rabo iDEAL Professional waarin staat hoe jij Rabo iDEAL Professional in jouw webwinkel integreert.

Aan de slag met iDEAL Professional

Vind hieronder alle handleidingen en informatie over installatie.

HandleidingenInstallatie

Hoe integreer ik Rabo iDEAL Professional in mijn webwinkel?

Je kunt Rabo iDEAL Professional op drie manieren koppelen aan jouw webwinkel:

Schrijf zelf een code met behulp van de handleiding Maak gebruik van een standaard plug-in Gebruik de koppeling die de leverancier van jouw webwinkel of kassa al heeft gemaakt met iDEAL Professional

Zelf integreren

Voor de integratie van Rabo iDEAL Professional is veel technische kennis vereist. Wij helpen je op weg met de handleiding en de iDEAL merchant integratie gids. Hierin staat beschreven hoe je iDEAL Professional koppelt aan jouw webwinkel.

Als je meer ondersteuning nodig hebt bij de technische implementatie van iDEAL Professional kun je contact opnemen met de leverancier van jouw webwinkelsoftware of je vaste ICT-leverancier. De meeste leveranciers zijn goed op de hoogte van de implementatieprocedure van iDEAL Professional.

Plug-ins

Je kunt ook gebruikmaken van een kosteloze plug-in die geschikt is voor veelgebruikte PHP-webwinkelpakketten. De plug-in bevat een standaard programmeercode voor een directe koppeling tussen jouw webwinkel en iDEAL Professional. Door het gebruik van deze plug-in hoef je niet zelf een programmeercode te schrijven. Er zijn SEPA-proof plug-ins beschikbaar voor verschillende webwinkelpakketten op de website van iDEAL Checkout.

Ga naar ideal-checkout.nl

Disclaimer

Je neemt deze plug-ins rechtstreeks af van de ontwikkelaar van de plug-ins, iDEAL Checkout. De Rabobank is daarbij geen partij. De plug-ins zijn door iDEAL Checkout naar eigen inzicht ontwikkeld. De Rabobank heeft de plug-ins gecontroleerd op compatibiliteit met iDEAL Professional, maar kan niet instaan voor een correcte werking van de plug-ins. De Rabobank wijst iedere aansprakelijkheid af voor vergoeding van eventuele schade, geleden door jou als gevolg van het gebruik van de plug-ins. In geval van problemen met de (werking van de) plug-ins dien je contact op te nemen met iDEAL Checkout

Standaardmodule via een payment service provider

Verschillende aanbieders van kassa's en webwinkelsoftware bieden een standaardmodule voor het afrekenen met iDEAL. De standaardmodule voorziet in de integratie van jouw webwinkel met deze kassa of software. De Rabobank controleert deze koppelingen niet en bemiddelt ook niet. Voor vragen over de mogelijkheden en het gebruik van deze standaardmodules, verwijzen wij je naar de betreffende leveranciers.

Enkele leveranciers:

AcceptEmail Altapay A/S ATOS Worldline CCV Shop GlobeCharge Myshop.com Ingenico Saferpay SEOshop
Is jouw TLS-verbinding up-to-date?

iDEAL maakt voor de beveiliging en versleuteling van de iDEAL-berichten gebruik van een enkelzijdige Transport Layer Security (TLS) verbinding. Het is belangrijk dat jij, als iDEAL Acceptant, zorgt voor een actuele TLS implementatie, waarin je gebruik maakt van de laatste veiligheidspatches. Als je na 1 juni 2018 niet TLS-versie 1.2 of hoger gebruikt, kun je geen iDEAL-betalingen meer ontvangen. Raadpleeg voor meer informatie de iDEAL Merchant Integratie Gids, onder het kopje handleidingen.

Gebruik

Het gebruik en de functionaliteiten van iDEAL Professional.

iDEAL via smartphone of tablet

Mobiel bankieren app

Jouw klanten kunnen bij steeds meer banken iDEAL betalingen doen via hun bankieren app. Een e-identifier en bankpas is dan vaak niet nodig. De app vraagt om een persoonlijke toegangscode bij een betaling. Klanten die geen mobiel bankieren app hebben geïnstalleerd, worden doorgeleid naar de mobiele website van hun bank. In dit geval zijn een e-identifier en de bankpas wel noodzakelijk.

iDEAL koppelen aan jouw eigen webwinkel app

Heeft jouw webwinkel een eigen app waaruit de iDEAL betaling wordt gestart? Dan adviseren wij je na te gaan of:

Je gebruik maakt van webview, dit is niet toegestaan. Dit blokkeert mogelijk de start van de mobiel bankieren app van jouw klant of de correcte afhandeling van de betaling van jouw klant.Je klanten met de mobiel bankieren app na een betaling weer juist naar jouw app worden teruggeleid. Hiervoor dien je de Merchant Return URL in jouw iDEAL configuratie goed in te stellen. Hierbij moet onderscheid gemaakt kunnen worden tussen iDEAL betalingen op jouw website en iDEAL betalingen in je app.

Meer informatie over iDEAL betalingen via mobiel bankieren apps vind je in de iDEAL Professional handleiding.

Waar kan ik een vraag stellen over iDEAL?

Als je vragen hebt over de installatie of het gebruik van iDEAL Professional, kun je een vraag stellen via het dashboard. Je krijgt binnen twee werkdagen een antwoord op jouw vraag die je via optie 'Tickets' in het iDEAL Dashboard stelt. Als jouw vraag niet via een digitale reactie te beantwoorden is, wordt er telefonisch contact met je opgenomen. Dat gebeurt binnen vier uur, binnen de openingstijden van het support team (maandag t/m vrijdag van 8.00 – 17.30 uur).

Hoe werkt het iDEAL Professional Dashboard?

Op het dashboard krijg je inzicht in de transacties die via Rabo iDEAL Professional verricht zijn. Je kunt daar zoeken in transacties en resultaten van zoekacties exporteren naar Excel.

Ga naar het dashboard

Betrouwbaarheid

Meer over de veiligheid en betrouwbaarheid van iDEAL Professional.

Hoe zit het met de veiligheid?

Met iDEAL Professional is de communicatie tussen jouw webwinkel en de betaalservice beveiligd met een certificatenpaar, bestaande uit een publieke en geheime sleutel. Rabo iDEAL Professional voldoet aan de PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standaard) en ISO-standaarden.

Is iDEAL een betrouwbare betaalmethode?

In 2014 was Rabo iDEAL Professional 99.9% van de tijd storingsvrij. Jouw klanten kunnen dus rekenen op een betaalsysteem dat vrijwel altijd beschikbaar is. Dat betekent minder afhakers in jouw webwinkel en een vlotte afhandeling van je transacties. Of jouw klanten met iDEAL kunnen betalen hangt ook af van de beschikbaarheid van hun eigen bank en internetbankieren omgeving. Je kunt de actuele beschikbaarheid van iDEAL bij alle consumentenbanken inzien via de beschikbaarheidspagina van iDEAL.

Bekijk de beschikbaarheidspagina op iDEAL.nl