Illustratie vergrootglas

Tarieven zakelijk betalingsverkeer

Het is belangrijk om op de hoogte van de kosten te zijn bij de keuze voor een financieel product. Op deze pagina vind je de kosten van je zakelijke betalingsverkeer en een aantal handige tips om deze zo laag mogelijk te houden.

Overzicht belangrijkste tarieven

Zakelijke Rekeningper maand€ 5,30
Rabo Business Bankingper maand€ 3,00
Rabo WereldPasper maand€ 1,65
Digitale overboekingper transactie€ 0,10
Bijschrijving Eurobetalingper transactie€ 0,15

Speciaal voor zzp’ers

Als zzp’er wil je je kosten ongetwijfeld laag houden en wil je nergens aan vastzitten. Daarom hebben we speciaal voor jou als zzp’er de Rabo ZZP Rekening. Je betaalt alleen voor wat je gebruikt. Dus: géén vaste maandelijkse kosten voor je betaalrekening, betaalpas en online bankieren. En per transactie betaal je € 0,39.

Bespaar op je kosten

Wil je je zakelijke betalingsverkeer efficiënter inrichten en besparen op de kosten? Dan geven wij je graag een aantal tips.

Regel je bankzaken online

Digitale middelen zijn vaak goedkoper dan papier. Het downloaden van een digitaal rekeningafschrift in Rabo Business Banking (Pro) is gratis, terwijl je voor een papieren rekeningafschrift kosten betaalt.

Meer lezen over Rabo Business Banking Meer lezen over digitale afschriften
Stimuleer je klanten te betalen met pin

Over het algemeen zijn contante betalingen duurder dan elektronische betalingen. Rabo OmniKassa 2.0. biedt verschillende pinopties aan: gebruik je eigen pinapparaat, pin via je mobiele telefoon in combinatie met Rabo SmartPin of huur een automaat met Rabo PinBox. De bijschrijvingen ontvang je binnen 24 uur op je rekening en met het online dashboard heb je 24 uur per dag inzicht in de transacties.

Naar Rabo OmniKassa 2.0
Raket illustratie

Extra voordeel voor startende ondernemers

Profiteer de eerste 6 maanden van Rabo Startervoordeel als je een zakelijke rekening opent. Dit betekent:

Geen kosten voor je zakelijke rekening, betaalpas, Rabo Business Banking en Rabo App.Geen kosten voor al je Eurobetalingen.Met Rabo Startersvoordeel, ook 6 maanden gratis je bedrijfsaansprakelijkheid verzekerd.Als je Rabo OmniKassa afneemt, is ook je pinbundel de eerste 6 maanden gratis.

Zo helpen wij ondernemers nog sterker te starten.

Ontdek Rabo Startersvoordeel

Voordelen voor Verenigingen en Stichtingen

Verenigingen en stichtingen betalen op de eerste rekening geen transactiekosten tot een maximum van € 25,00 per maand. Onder transactiekosten vallen bijvoorbeeld digitale overboekingen, bijschrijvingen in euro’s en het ontvangen van pintransacties.

Lees meer over het voordeel voor Verenigingen en Stichtingen

Veilig gebruik van contant geld

We betalen steeds minder met contant geld en gebruiken daardoor vaker digitale betaaloplossingen. Toch blijft contant geld belangrijk, maar daar zijn vaak ook risico’s aan verbonden. Daarom is het verstandig om na te denken over andere oplossingen als alternatief.

Lees hier meer over