Illustratie vergrootglas

Tarieven zakelijk betalingsverkeer

Het is belangrijk om op de hoogte van de kosten te zijn bij de keuze voor een financieel product. Op deze pagina vind je de kosten van je zakelijke betalingsverkeer en een aantal handige tips om deze zo laag mogelijk te houden.

Tariefswijzigingen per 1 januari 2022

Vanaf 1 januari 2022 gelden er nieuwe tarieven voor onze zakelijke betaalproducten. Op deze pagina vind je de belangrijkste wijzigingen. In het Overzicht Tariefwijziging staan alle gewijzigde tarieven zodat je kan zien wat deze wijzigingen voor jou betekenen.

Overzicht Tariefwijziging

Overzicht belangrijkste tarieven

Zakelijke Rekening per maand € 5,30
Rabo Business Banking per maand € 3,00
Rabo WereldPas per maand € 1,65
Digitale overboeking per transactie € 0,11*
Bijschrijving Eurobetaling per transactie € 0,15

*vanaf 1 januari 2022

Waarom wijzigen de tarieven?

Voor eenvoudig, snel en veilig betalingsverkeer investeren we continu in vernieuwing van onze producten. De kosten hiervan berekenen we deels door in de nieuwe tarieven.

Voorbeelden van vernieuwingen:

Het geheel vernieuwde Rabo Business Banking, waarin je transacties nu nog beter kunt sorteren, filteren en categoriseren. Het vernieuwde ondertekenscherm waarin je alle betaalopdrachten in één keer kunt (laten) ondertekenen. Rabo eTrade, het nieuwe digitale platform waarmee je eenvoudig online je Trade zaken regelt.
Wat zijn de meest opvallende tariefswijzigingen?

De tarieven voor onze papieren producten stijgen het sterkst. Denk daarbij aan de acceptgiro, het ontvangen van papieren rekeningafschriften en documentair betalingsverkeer. Maak je gebruik van Cash Concentration? Dan krijg je te maken met een tarief per overboeking.

Man surft op betaalpas

Speciaal voor zzp’ers

Als zzp’er wil je je kosten ongetwijfeld laag houden en wil je nergens aan vastzitten. Daarom hebben we speciaal voor jou als zzp’er de Rabo ZZP Rekening. Je betaalt alleen voor wat je gebruikt. Dus: géén vaste maandelijkse kosten voor je betaalrekening, betaalpas en online bankieren. En per transactie betaal je € 0,39.

Bespaar op je kosten

Wil je je zakelijke betalingsverkeer efficiënter inrichten, besparen op de kosten en profiteren van voordeel? Dan geven wij je graag een aantal tips.

Regel je bankzaken online

Digitale middelen zijn vaak goedkoper dan papier. Het downloaden van een digitaal rekeningafschrift in Rabo Business Banking (Pro) is gratis, terwijl je voor een papieren rekeningafschrift kosten betaalt.

Meer lezen over Rabo Business Banking Meer lezen over digitale afschriften
Extra voordeel voor startende ondernemers

Profiteer de eerste 6 maanden van Rabo Startervoordeel als je een zakelijke rekening opent. Dit betekent:

Geen kosten voor je zakelijke rekening, betaalpas, Rabo Business Banking en Rabo App. Geen kosten voor al je Eurobetalingen. Met Rabo Startersvoordeel, ook 6 maanden gratis je bedrijfsaansprakelijkheid verzekerd. Als je Rabo OmniKassa afneemt, is ook je pinbundel de eerste 6 maanden gratis.

Zo helpen wij ondernemers nog sterker te starten.

Ontdek Rabo Startersvoordeel
Stimuleer je klanten te betalen met pin

Over het algemeen zijn contante betalingen duurder dan elektronische betalingen. Rabo OmniKassa 2.0. biedt verschillende pinopties aan: gebruik je eigen pinapparaat, pin via je mobiele telefoon in combinatie met Rabo SmartPin of huur een automaat met Rabo PinBox. De bijschrijvingen ontvang je binnen 24 uur op je rekening en met het online dashboard heb je 24 uur per dag inzicht in de transacties.

Naar Rabo OmniKassa
Voordelen voor Verenigingen en Stichtingen

Verenigingen en stichtingen betalen op de eerste rekening geen transactiekosten tot een maximum van € 25,00 per maand. Onder transactiekosten vallen bijvoorbeeld digitale overboekingen, bijschrijvingen in euro’s en het ontvangen van pintransacties.

Lees meer over het voordeel voor Verenigingen en Stichtingen

Veilig gebruik van contant geld

We betalen steeds minder met contant geld en gebruiken daardoor vaker digitale betaaloplossingen. Toch blijft contant geld belangrijk, maar daar zijn vaak ook risico’s aan verbonden. Daarom is het verstandig om na te denken over andere oplossingen als alternatief.

Lees hier meer over