Illustratie vergrootglas

Tarieven zakelijk betalingsverkeer

Het is belangrijk om op de hoogte van de kosten te zijn bij de keuze voor een financieel product. Op deze pagina vind je de kosten van je zakelijke betalingsverkeer en een aantal handige tips om deze zo laag mogelijk te houden.

Tariefswijzigingen per 1 januari 2023

Vanaf 1 januari 2023 gelden er nieuwe tarieven voor onze zakelijke betaalproducten. In het Overzicht Tariefswijziging staan alle gewijzigde tarieven zodat je kan zien wat deze wijzigingen voor jou betekenen.

De voorwaarden wijzigen ook per 1 januari 2023. Bekijk deze hier.

Kosten klantonderzoek

Vanaf 1 januari 2023 brengen wij een deel van de kosten voor klantonderzoek in rekening. De hoogte van de bijdrage die je betaalt is afhankelijk van je rechtsvorm(en). Je betaalt dit tarief per rechtsvorm / entiteit waarmee je bij ons klant bent. Bijvoorbeeld per B.V. Dit geldt dus niet per rekeningnummer.

RechtsvormTarief per maand (excl. btw)
Eenmanszaak – VOF – Maatschap€ 0,00
Vereniging – Stichting€ 3,00
Besloten Vennootschap – Coöperatie – Overige rechtsvormen€ 8,00
Naamloze Vennootschap – Buitenlandse rechtsvormen€ 24,00

Kortingsregeling Verenigingen en stichtingen stopt

Per 1 januari 2023 stopt de kortingsregeling waarbij verenigingen en stichtingen tot een maximum van € 25 aan transactiekosten vergoed krijgen. Wij helpen verenigingen en stichtingen met kennis, geld en netwerk om hun ambities te realiseren via Rabo ClubSupport.

Ben je betrokken bij een vereniging of stichting en heb je een vraag over de stopzetting van de kortingsregeling? Bekijk de veelgestelde vragen hieronder.

Limieten overboeken worden aangepast

Vanaf februari 2023 gaan we voor een deel van de klanten de limiet voor overboekingen aanpassen. Dit doen we om te voorkomen dat bij fraude grote bedragen van je rekening worden afgeschreven. Is de limiet even niet voldoende? Dan kun je zelf de limiet verhogen. We laten het vooraf weten wanneer de limiet in gaat, hoe je de limiet aanpast en wat dit precies betekent.

Man surft op betaalpas

Speciaal voor zzp’ers

Als zzp’er wil je je kosten ongetwijfeld laag houden en wil je nergens aan vastzitten. Daarom hebben we speciaal voor jou als zzp’er de Rabo ZZP Rekening. Je betaalt alleen voor wat je gebruikt. Dus: géén vaste maandelijkse kosten voor je betaalrekening, betaalpas en online bankieren. En per transactie betaal je € 0,39.

Bespaar op je kosten

Wil je je zakelijke betalingsverkeer efficiënter inrichten, besparen op de kosten en profiteren van voordeel? Dan geven wij je graag een aantal tips.

Veilig gebruik van contant geld

We betalen steeds minder met contant geld en gebruiken daardoor vaker digitale betaaloplossingen. Toch blijft contant geld belangrijk, maar daar zijn vaak ook risico’s aan verbonden. Daarom is het verstandig om na te denken over andere oplossingen als alternatief.

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Ga naar 'Service', kies 'Contact' en kies 'Bel met één van onze medewerkers'. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer