Rabo iDEAL QR-code

Betalen met iDEAL kan vanaf nu ook via een QR-code op een smartphone of tablet. Door de QR-code te scannen kunnen jouw klanten bij het afrekenen op de gebruikelijke manier met iDEAL betalen. Heb je Rabo iDEAL Professional? Dan kun je kosteloos gebruikmaken van iDEAL QR.

    Betaalgemak voor je klantenVertrouwde iDEAL-betalingEfficiënt

Hoe werkt iDEAL QR voor de consument?

Jouw klanten kunnen met hun Rabo App gratis gebruikmaken van iDEAL QR. Via de app scant jouw klant met zijn telefoon of tablet de iDEAL QR-code op bijvoorbeeld jouw website of de kassabon. Vervolgens verschijnt alle informatie over de transactie in de app. Jouw klant controleert en bevestigt deze. Via de app wordt vervolgens een iDEAL-betaling klaargezet. Om de transactie af te ronden, geeft jouw klant op de gebruikelijke manier goedkeuring voor de iDEAL-betaling.

Wat kan ik als ondernemer met iDEAL QR?

    iDEAL QR-codes zijn eenmalig of meerdere keren te gebruiken, bijvoorbeeld bij collectes. Je kunt dit zelf instellen. Met iDEAL QR kun je een vast bedrag, maar ook een minimum bedrag instellen. Dit bedrag kan door jouw klanten worden verhoogd, bijvoorbeeld voor een fooi.

Hoe kun je als ondernemer iDEAL QR activeren?

Heb je Rabo iDEAL Professional? Dan kun je kosteloos gebruikmaken van iDEAL QR. Je betaalt alleen de gebruikelijke abonnement- en transactiekosten. In onderstaand stappenplan lees je wat je moet doen om iDEAL QR aan jouw klanten te kunnen aanbieden. Let op: hiervoor heb je technische kennis nodig.

Heb je vragen?

Heb je vragen over de installatie of het gebruik van iDEAL QR? Stel deze dan via de optie ‘Tickets’ op het iDEAL Dashboard. Je krijgt dan binnen twee werkdagen antwoord.

Stappenplan voor implementatie iDEAL QR

Om iDEAL QR te kunnen activeren, doorloop je de volgende stappen.

1

Download en lees de handleiding.

Dit document bevat de noodzakelijke informatie om jouw eigen implementatie gereed te maken voor iDEAL QR.

2

Ga naar het iDEAL Dashboard...

en log in.

3

Meld je aan via iDEAL QR in het dashboard.

Kies menukeuze 'Profiel'.

4

Maak verbinding met de iDEAL QR backend.

Je gebruik wordt geactiveerd.

Meer over Rabo iDEAL QR-code

Lees hieronder alles over de stappen die je moet doorlopen om iDEAL QR te implementeren.

phone

Hulp nodig?