Online verkoop tijdens lockdown

Online verkoop van jouw winkel? Zo pak je het aan

Steeds meer klanten kopen ook digitaal via bijvoorbeeld webshops. Online verkoop kan voor jou dus ook interessant zijn.

Online omzet draaien? Dit moet je weten

De coronacrisis heeft het belang van online nog duidelijker gemaakt. Moet je nog beginnen met een webshop bouwen? Dan ben je voor de korte termijn te laat. Wat kun je nu wél doen? Advies van Olaf Zwijnenburg, sectorspecialist Retail en Groothandel bij Rabobank.

Start je website in luttele minuten

Een website is voor veel ondernemers een goede eerste stap als alternatief voor een complete webshop. Via Rabobank-partner Pagewize kun je zelf een binnen enkele minuten een goede website bouwen én beheren. Ook zonder kennis van codering.

Verhoog de traffic naar je webshop via deze 12 tips

Je hebt al een webshop, maar wil nóg beter zichtbaar zijn in deze periode. Dat kan door deze 12 tips te volgen.

Laat je klanten kijken én kopen via betere customer experience

Als je klanten naar je webwinkel hebt geleid, wil je natuurlijk ook dat ze bij jou iets kopen en afrekenen. Deze tips helpen je bij een naadloze klantreis waarin zo weinig mogelijk mensen afhaken.

Webshop starten? Let op deze 5 aandachtspunten

Het aantal webshops in Nederland is de laatste tien jaar verdriedubbeld. Wil je voor 2021 een graantje meepikken van de online verkoop? Lees dan deze vijf tips voor een succesvolle webshop.

Zorg dat de betaling goed geregeld is

Zorg dat klanten ook online kunnen betalen zoals zij dat willen: met creditcard, iDEAL of AfterPay. Rabo OnlineKassa kan je hierbij helpen. Bovendien staat je omzet dan de volgende dag al op je rekening.

‘Dit past bij de perfecte klantbediening’

De Kaaswinkel in Boxmeer verkoopt kaas, noten en geschenkverpakkingen. Tien jaar geleden kwam daar www.dekaaswinkel.nl bij. ‘We hebben een kleine winkel, waar vanwege corona slechts drie klanten tegelijk in kunnen. Maar in de twee dagen voor Kerst krijgen we vaak wel zo’n 450 mensen over de vloer. Met de allerbeste wil van de wereld gaat dat niet lukken. Dus laten we mensen van tevoren online bestellen. En het betalen na de bezorging doen we via Rabo Betaalverzoek.’

phone

Hulp nodig?