WebIQ geeft mkb’ers toegang tot omnichannel wereld

Pagewize geeft mkb’ers toegang tot omnichannel wereld

In een wereld waar elke klantreis begint met een mobiele telefoon is het cruciaal dat ondernemers online en mobiel vind- en zichtbaar zijn. Toch heeft nog niet elk bedrijf een professionele en mobielvriendelijke website. Rabobank helpt samen met partner Pagewize kleine en middelgrote ondernemingen versneld digitaliseren en zo te groeien.

Online goed zichtbaar

De coronacrisis toont het duidelijk aan: digitalisering is voor retailers van levensbelang. Alleen inzetten op een fysiek contactpunt met klanten blijkt kwetsbaar. Digitale contactpunten zijn essentieel om de risico’s te beperken en omzet en contact met klanten te behouden. Zaak dus voor ondernemers om met het bedrijf online goed zichtbaar en vindbaar te zijn, via een website of webshop die voldoet aan de allerlaatste technische eisen. Maar… hoe doe je dat?

Passende oplossingen

Pagewize ondersteunt mkb-ondernemingen bij hun online ambities. Kasper Kwant, medeoprichter en -eigenaar: ‘Pagewize is een fullservice webdevelopmentbedrijf dat is gespecialiseerd in responsive e-commerce en content management. Als innovatieve IT-partij bieden we oplossingen waarmee we voor ondernemingen de meest passende website of webshop ontwikkelen.’

Heel nuttig

Kwant startte zo’n veertien jaar geleden als ondernemer, samen met een compagnon. ‘We hadden zelf een aantal webshops, onder andere op het gebied van DJ-apparatuur en gaming. Maar de software erachter was in onze ogen niet goed geregeld.

“Daarom schreven we zelf slimme software waarmee je websites kunt bouwen of een webshop kunt laten draaien, maar die je ook eenvoudig kunt koppelen aan andere toepassingen, zoals een betaalplatform of boekhoudsysteem. ”

‘Die software bleek niet alleen voor onszelf heel nuttig, maar ook voor andere ondernemers. Van de kapper om de hoek tot echt grote bedrijven. Sindsdien bieden we onze software aan en zijn we flink gaan groeien.’

Zelf een website bouwen

Volgens Kwant is een website voor veel ondernemers een goede eerste stap als alternatief voor een complete webshop, waarvoor veel meer tijd en energie nodig is. ‘Deze website moet dan wel volledig responsive zijn en dus goed werken op laptops, tablets en mobiele telefoons. Via de selfservice software van Pagewize, een van onze andere bedrijven, kunnen ondernemers zelf een goede website bouwen en beheren. Ook zonder kennis van codering of ervaring. Met Pagewize kan je bovendien heel snel en simpel uitbreiden naar een volledige webshop inclusief een kassassysteem dat werkt op je mobiele telefoon.’

Van winkel naar webshop in 5 minuten

Klanten snel, gemakkelijk en veilig laten afrekenen in jouw webshop? Met Rabo OnlineKassa kies je zelf met welke betaalmethodes jouw klanten hun online aankopen kunnen afrekenen.

phone

Hulp nodig?