Ondernemer op telefoon

Zo bespaar je als ondernemer kostbare tijd

Iedere ondernemer heeft het druk en komt altijd tijd tekort. Herkenbaar? Op zich niet erg natuurlijk, want ondernemen is je lust en je leven. Maar het wordt wel problematisch als je je daardoor niet kunt richten op een verdere ontwikkeling van je bedrijf. Met deze tips krijg jij meer ruimte om te doen waar jij zo goed in bent: ondernemen.

Hoeveel uur werk jij?

Eerst even wat cijfers op een rij. Gemiddeld werkt een ondernemer met personeel 48,7 uur per week (Bron: CBS). Dat zijn ruim twee werkdagen méér dan een werknemer (31 uur). Van de zzp’ers werkt 60 procent meer dan 40 uur per week. En door het huidige personeelstekort werken ondernemers alleen maar meer uren, blijkt uit een onderzoek van KvK. Dit gaat vaak ten koste van de tijd die je als ondernemer kunt steken in de ontwikkeling en groei van je bedrijf. Of van je privéleven. Dat kan anders!

Tip 1: Plan wat kan al van tevoren in

Een goede planning doet wonderen, dat is waarschijnlijk geen nieuws. Maar ook alles dat je van tevoren kan inplannen, scheelt je later kostbare tijd. En minstens zo belangrijk: het geeft minder kopzorgen als je er niet meer naar om hoeft te kijken. Zo kun je een post voor sociale media al eerder (laten) maken en agenderen. Maar ook facturen voor terugkerende werkzaamheden kun je vooraf al maken en inplannen.

    In de Rabo App kun je in een handomdraai facturen aanmaken én inplannen. Hoe je dat doet? Lees het hier. Ook handig: stuur een betaalverzoek. Makkelijk gemaakt en je hebt ook nog eens sneller je geld op je rekening! Dat scheelt je weer tijd die je niet hoeft te besteden aan het najagen van onbetaalde facturen. Lees er hier meer over.

Tip 2: Regel zoveel mogelijk online

Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Een vakantie boek je eenvoudig vanuit je luie stoel. En boeken en boodschappen bestel je vast regelmatig online. Maar ook voor bankzaken als het afsluiten van een bedrijfsverzekering, het bestellen van een extra pinapparaat of het openen van een spaarrekening hoef je écht de deur niet meer uit. Dat doe je namelijk gewoon via Producten, onderdeel van de Rabo App.

Trouwens: via de Rabo App kun je ook bijvoorbeeld je bankrekening blokkeren als je pas kwijt is, of een extra creditcard aanvragen. Dat regel je snel en makkelijk via ‘Service’.

Bankieren On the Go met de Rabo App

Op het station, tussen meetings door, of ’s avonds op de bank. Regel je financiële zaken met de Rabo App! Uitgaven checken, factuur sturen of een betaling goedkeuren? Met de Rabo App op je smartphone of tablet ben je flexibel en blijf je up-to-date.

Ontdek de Rabo App
phone

Hulp nodig?