"Dit maakt cashmanagement veel makkelijker"

Groendus is een snelgroeiende speler op de markt van duurzame energie. Om de organisatie draaiende te houden is cashmanagement cruciaal. Daarvoor is Frank Wijnveld verantwoordelijk – daarbij ondersteund door Rabo Business Banking.

Duurzame transitie ondersteunen

Groendus ontstond in 2021 door een krachtenbundeling van zes bedrijven die zijn gespecialiseerd in onder andere zonprojecten, slimme meetdiensten en duurzame energieoplossingen. Dankzij deze fusie kan Groendus bedrijven, gemeenten en instellingen nog beter ondersteunen bij de transitie naar duurzame energie. Inmiddels telt het klantenbestand ruim vierduizend organisaties. Groendus levert ze energie uit meer dan driehonderdvijftig eigen zonnecentrales en biedt duurzaamheidsoplossingen als snelladen en energieopslag.

In de front seat

"Steeds meer bedrijven realiseren zich dat ze hun maatschappelijke verantwoordelijkheid moeten nemen en willen een bijdrage leveren aan de energietransitie", vertelt Frank Wijnveld, cashmanager bij Groendus. "Wij zitten daarmee in de front seat met onze duurzame oplossingen. Onze klanten kunnen met alle vraagstukken om hun energiehuishouding te verduurzamen bij ons terecht." Nog dit jaar wordt Groendus overgenomen door pensioenuitvoerder APG en het Canadese OMERS Infrastructure. "Daardoor kunnen we verder opschalen en innoveren om bedrijven te ondersteunen bij hun duurzame energietransitie."

Zonneparken bouwen en onderhouden

Frank Wijnveld zorgt dat alle kasstromen binnen de organisatie zo efficiënt mogelijk verlopen. "Denk aan de betalingen van de incassocontracten en het maken van afspraken met banken. Bij cashmanagement is timing cruciaal. Aan de ene kant gaan er maandelijks duizenden facturen uit naar klanten, aan de andere kant hebben we onze eigen uitgaven."

“Bij cashmanagement gaat het er eigenlijk om dat de kosten altijd voor de baat uitgaan.”

Onze kosten zitten voornamelijk in het bouwen en onderhouden van zonneparken. Die parken moet je eerst bouwen voordat ze überhaupt rendement opleveren natuurlijk. Daarnaast faciliteren we een rechtstreekse handel tussen afnemers en producenten van groene energie op de Groendus Energiemarktplaats."

Slimme oplossing voor de toekomst

"Sinds 1 mei 2021 gebruiken we bij Groendus Rabo Business banking. Onze eerste prioriteit was om alle rekeningen, creditcard- en incassobetalingen van de zes fuserende organisaties in één pakket te krijgen. In totaal ging het om wel zestig verschillende rekeningen. We zochten daarvoor een slimme en duurzame langetermijnoplossing. We zijn heel tevreden hoe dat samen met Rabobank is opgepakt. Ik heb echt het gevoel dat iedereen vanaf dag één met dezelfde focus aan de slag is gegaan."

Overzicht over alle geldstromen

Rabo Business banking ondersteunt Frank goed bij zijn rol als cashmanager. "Het doet precies wat ik ervan verwachtte en hoopte."

“De grootste stap is dat we nu werken vanuit één pakket, waarin alle rekeninginformatie plus de boekhoudkoppeling zit. ”

"De betalingen gaan direct in het systeem en ik heb constant overzicht van alle in- en uitgaande geldstromen. Ook kan ik zelf autorisaties invoeren, bijvoorbeeld als iemand even op vakantie gaat. Uiteraard allemaal binnen ons vierogen-principe. Ik zie in één oogopslag waar het geld zich bevindt. Rabo Business Banking maakt het werk van een cashmanager een stuk makkelijker."

Online bankieren voor de grootzakelijke onderneming

Meer weten over de mogelijkheden van online zakelijk bankieren?

phone

Hulp nodig?