Jaarlijks ontvang je in januari of februari jouw Financieel Jaaroverzicht over het voorgaande jaar. Je vindt dit digitale overzicht in jouw Berichten in Rabo Internetbankieren en/of de Rabo Bankieren App.

Financieel jaaroverzicht

Je kunt het Financieel Jaaroverzicht gebruiken bij jouw belastingaangifte. In het Financieel Jaaroverzicht vind je de gegevens van jouw:

betaal- en spaarrekeningenbouwrekeningenafgegeven bankgarantiesvreemde valutarekeningenhypothecaire leningen

Je kunt het Financieel Overzicht opslaan of printen. Gebruik je geen Rabo Internetbankieren of Rabo Bankieren App? Dan ontvang je het overzicht op papier.

Wil je weten wanneer je jouw jaaroverzicht krijgt? Stel een Rabo Alert in via Rabo Internetbankieren, dan sturen wij je een e-mail of sms als het Financieel Jaaroverzicht in jouw online bankieren omgeving staat.

Rabo Alerts voor Berichten instellen

Veelgestelde vragen over jouw Financieel jaaroverzicht

Heb je vragen over jouw Financieel Jaaroverzicht die hieronder niet bij staan? Neem dan contact op met jouw bank. Je kunt je vraag ook mailen. Het e-mailadres hiervoor staat vermeld op jouw Financieel Jaaroverzicht. Wij adviseren je om dan het ‘referentienummer’ duidelijk te vermelden. Dit nummer vind je ook op jouw Financieel Jaaroverzicht en helpt ons je vraag snel te beantwoorden.

Klopt de informatie op mijn Financieel Jaaroverzicht?

De informatie op het Financieel Jaaroverzicht geeft je inzicht in jouw financiële gegevens. Je kunt deze informatie ook gebruiken bij jouw belastingaangifte. Hoewel de informatie met zorg is gemaakt, zijn wij niet verantwoordelijk voor de gevolgen van het gebruik van deze informatie.

Wat is de ontvangen en betaalde rente op mijn Financieel Jaaroverzicht?

De ontvangen of betaalde rente die op het Financieel Jaaroverzicht staat, is de rente die je in totaal hebt betaald of ontvangen op 1 januari 2018 en/of gedurende het jaar.

Hoe wordt het begin- en eindsaldo van mijn rekening bepaald?

Het beginsaldo van 2018 is gelijk aan het eindsaldo op jouw financieel jaaroverzicht van 2017. Het eindsaldo van 2018 is jouw saldo op de rekening op 31 december 2018 om 24.00 uur.

Wij geven deze gegevens door aan de Belastingdienst. Dit zijn wij als bank verplicht.

Hoe ontvang ik informatie over mijn andere rekeningen en producten?

Informatie over jouw beleggingen vind je op jouw beleggingsoverzicht. Als je levensverzekeringen bij Interpolis hebt, informeert Interpolis je over deze verzekeringen.

Wat als mijn Financieel Jaaroverzicht niet compleet is?

Mogelijk staan één of meer van jouw rekeningen of leningen op een ander Financieel Jaaroverzicht en heb je dat nog niet ontvangen. Deze rekeningen staan mogelijk op een andere naam of op een ander adres. Als je daar vragen over hebt, neem dan contact op met jouw bank of stel deze via de chat.

Wordt het fiscale begin- en eindsaldo ook ergens anders vermeld?

Je kunt het fiscale begin- en eindsaldo ook op andere plaatsen teruglezen:

In Rabo Internetbankieren: selecteer een betaal- of spaarrekening en klik op ‘Mededelingen’ (oude omgeving).Op jouw papieren rekeningafschrift: op het laatste blad van je eerste rekeningafschrift in een jaar.
Vallen mijn tegoeden onder het depositogarantiestelsel?

Als tegoeden op jouw rekeningen onder het depositogarantiestelsel vallen, staat dat per rubriek op het Financieel Jaaroverzicht. Ook verwijzen we daarbij naar één of meerdere informatiebladen over het depositogarantiestelsel. Meer informatie over het depositogarantiestelsel kun je vinden op www.rabobank.nl/dgs en www.rabobank.nl/dgs-zakelijk. Hier staan ook de voorwaarden voor uitkering onder het depositogarantiestelsel.

Ontvang ik mijn Financieel Jaaroverzicht digitaal of per post?

Als je jouw bankzaken regelt via jouw online omgeving, dan ontvang je jouw Financieel Jaaroverzicht digitaal in je Berichten. Maak je geen gebruik van de online omgeving, dan ontvang je het Financieel Jaaroverzicht per post.

In de onderstaande situaties ontvang je jouw Financieel Jaaroverzicht alleen op papier en kun je het niet digitaal inzien:

Je maakt geen gebruik van de online bankieren omgeving van de Rabobank.Je hebt een overeenkomst voor Rabo Internetbankieren Professional.Je maakt gebruik van Trade- of Treasury-diensten van de Rabobank.

Ontvang je in het vervolg jouw Financieel Jaaroverzicht liever (ook) op papier? Wijzig dit dan in jouw instellingen in Rabo Internetbankieren.

Ontvangstwijze Financieel Jaaroverzicht wijzigen

Ik wil graag een kopie ontvangen, kan dat?

Ben je jouw Financieel Jaaroverzicht kwijt? Kijk dan eerst in jouw Berichten in de online bankieren omgeving van de Rabobank. Mogelijk heb je het overzicht daarin ontvangen.

Maak je gebruik van Rabo Internetbankieren Professional en/of van Trade- en Treasury-diensten van de Rabobank? Dan ontvang je het Financieel Jaaroverzicht alleen op papier en niet in jouw Berichten.

Je kunt gratis een digitale of papieren kopie van jouw Financieel Jaaroverzicht tot zeven kalenderjaren terug aanvragen. Een kopie van het Financieel Jaaroverzicht 2017 kun je vanaf 1 maart 2018 aanvragen.

Vraag een kopie van een Financieel Jaaroverzicht aan

Zelf regelen & Contact