Standaard bankverklaring aanvragen

Heb je een standaard bankverklaring nodig zodat je accountant de jaarrekening kan opstellen? Lees hier hoe je de bankverklaring aanvraagt.

Zo vraag je een standaard bankverklaring aan

Download het formulier hierboven

Invullen

Vul alle gegevens in.

Ondertekenen

Controleer de gegevens en onderteken het formulier.

Opsturen

Mail het ingevulde en ondertekende formulier naar bedrijven.utrecht@rabobank.nl o.v.v. standaard bankverklaring. Of stuur het per post naar: Rabobank SupportDesk Bedrijven, Antwoordnummer 10580, 5680 WB BEST.

Wanneer ontvang ik mijn bankverklaring?

Nadat wij je aanvraag hebben ontvangen, maken wij de standaard bankverklaring voor je. We sturen deze ongeveer 10 werkdagen na de aanvraag per post en/of e-mail op naar jou en je accountant.

Kosten

Een standaard bankverklaring kost € 75 exclusief btw. We schrijven de kosten automatisch af van je zakelijk rekening.

De standaard bankverklaring

Een standaard bankverklaring is een document met daarop een overzicht van alle bankzaken van je bedrijf.

De rekeningnummers van je zakelijke betaal- en spaarrekeningen. Eventuele beleggingen of kredieten. De gemachtigden en wat zij voor je onderneming mogen regelen.

Wij werken met de standaard bankverklaring van de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA). De standaard bankverklaring is er ook in het Engels: de standard bank confirmation.

Veelgestelde vragen

Wanneer heb ik een bankverklaring nodig?

Bij het opmaken van de jaarrekening van je bedrijf heeft de accountant de bankverklaring nodig. Zo controleert hij of de bankgegevens zoals leningen, zekerheden en kredieten goed in de jaarrekening staan.

Kan ik meer verklaringen tegelijk aanvragen?

Ja, dat kan. Als je meer ondernemingen hebt, kun je voor al je ondernemingen een standaard bankverklaring aanvragen via één aanvraagformullier.

Ik ben geen klant meer van Rabobank, kan ik nog een standaard bankverklaring aanvragen?

Ja. Als je klant bij ons was in de periode waarover de bankverklaring gaat, kunnen wij een bankverklaring voor je maken.

Neem contact met ons op