Zakelijk Financieel Jaaroverzicht ontvangen

In het Financieel Jaaroverzicht vind je belangrijke informatie over je betaal- en spaarrekeningen, creditcards en hypotheken. Ben je ook particulier klant bij ons? Log dan in in beide accounts om al je overzichten te bekijken of te downloaden.

Bekijk je financieel jaaroverzicht direct

Wil je gelijk je financieel jaaroverzicht bekijken?

Wanneer ontvang ik mijn Financieel Jaaroverzicht?

Uiterlijk eind januari krijg je je digitale Jaaroverzicht in je 'Documenten' in de Rabo App of internetbankieren. Je ontvangt een bericht in 'Berichten' zodra we je overzicht hebben klaargezet. Heb je geen internetbankieren? Dan ontvang je het Jaaroverzicht uiterlijk eind februari per post.

Het kan gebeuren dat je je overzichten op verschillende manieren ontvangt als je met meerdere organisaties bij ons bankiert.

Zo bekijk en download je je financieel jaaroverzicht

Tip: bewaar je Financiële Jaaroverzicht minstens 7 jaar voor de Belastingdienst.

Inloggen

Log in in internetbankieren

Klik op 'Profiel' en kies 'Documenten'

Dit staat in de balk bovenin je scherm

Klik op 'Financieel Jaaroverzicht'

Dit staat links in het overzicht

Klik op het bestand

En het financieel jaaroverzicht opent als pdf

Sla de pdf op of print het document uit

Particulier financieel overzicht ontvangen

Zakelijke hypotheek

Staat het overzicht van de zakelijke hypotheek niet op het Financieel Jaaroverzicht? Controleer dan of deze is opgenomen op het overzicht van een andere contractant. Het Financieel Jaaroverzicht van je hypotheek sturen we naar de hoofdcontractant, ook als de hypotheek op naam staat van twee of meer contractanten. De hoofdcontractant is degene die als eerst op de hypotheekakte genoemd staat.

Geen eigen overeenkomst

Als je organisatie geen eigen overeenkomst heeft voor internetbankieren, dan ontvang je het Financieel Jaaroverzicht per post. Dat gebeurt bijvoorbeeld als je toegang hebt tot de rekeningen van een werkmaatschappij via internetbankieren van de holding.

Veelgestelde vragen

Krijg ik mijn Jaaroverzicht digitaal of op papier?

Als je internetbankieren of de Rabo App hebt, krijg je januari het Financieel Jaaroverzicht digitaal. Het kan voorkomen dat je de overzichten op verschillende manieren ontvangt.

In de volgende situaties krijg je het Financieel Jaaroverzicht uiterlijk eind februari per post.

Je maakt geen gebruik van internetbankieren of de Rabo App. Je organisatie heeft geen eigen overeenkomst voor internetbankieren. Bijvoorbeeld wanneer je toegang hebt tot de rekeningen van een werkmaatschappij via het internetbankieren van de holding. Je ontvangt in dit geval het financieel jaaroverzicht van de holding digitaal en het financieel jaaroverzicht van de werkmaatschappij per post.
Ik heb het Financieel Jaaroverzicht niet ontvangen, wat nu?

Heb je internetbankieren, is het inmiddels maart en heb je het Financieel Jaaroverzicht nog niet ontvangen? Neem dan contact met ons op. Heb je geen internetbankieren, is het inmiddels maart en heb je het overzicht ook niet per post ontvangen? Neem dan contact met ons op. Ben je geen klant meer van Rabobank en wil je nog een Financieel Jaaroverzicht ontvangen? Neem dan contact met ons op. We versturen het overzicht per post naar het bij ons laatst bekende adres. Dit in verband met het voorkomen van fraude.

Neem contact met ons op
Welke informatie staat er op het Zakelijk Financieel Jaaroverzicht?

Op het Financieel Jaaroverzicht vind je de saldo- en rentegegevens van de volgende producten:

betaalrekening spaarrekening creditcard bouwrekening afgegeven bankgarantie vreemde valutarekening hypothecaire leningen
Waarom is de creditcard toegevoegd aan het Financieel Jaaroverzicht?

Met informatie over je creditcard krijg je een nog beter overzicht van jouw financiële zaken.

In het overzicht over 2021 staan alleen de standen per 31-12-2021 en niet de standen per 01-01-2021. Vanaf het Financieel Jaaroverzicht over 2022 wordt zowel het begin- als eindsaldo opgenomen.

Op het overzicht staan alle creditcards die in 2021 zijn uitgegeven, dit betekent dat er meer creditcards zichtbaar kunnen zijn dan dat er nu actief zijn. Bijvoorbeeld doordat de creditcard is vervangen op de vervaldatum. Raadpleeg het overzicht creditcards voor meer informatie over de status van je creditcard. Het saldo op de creditcard valt ook onder het Depositogarantiestelsel.

Meer informatie over het depositogarantiestelsel
Ik kan mijn zakelijke Financieel Jaaroverzicht niet openen of downloaden, wat moet ik doen?

Probeer het eens met een van de volgende tips.

Sla het document op je computer op met een nieuwe titel, bijvoorbeeld financieel-jaaroverzicht.pdf. Open het document daarna vanaf je computer met Adobe Acrobat Reader. Gebruik een ander programma om je internet te openen. Bijvoorbeeld Google Chrome in plaats van Internet Explorer. Probeer het daarna opnieuw. Misschien is er een tijdelijke storing. Probeer het later nog een keer. Mocht het na een paar dagen nog niet lukken, neem dan contact met ons op.
Neem contact met ons op
Ik heb informatie nodig die niet in het jaaroverzicht staat, wat nu?

Mis je informatie in je jaaroverzicht? Sommige informatie krijg je op een andere manier.

Je ontvangen spaarrente.
Je vindt je spaarrente bij de bij- en afschrijvingen van je zakelijke rekening.
Informatie over je zakelijke leningen en kredieten.
Je vindt deze informatie op je rekeningafschrift.
Informatie over beleggingen.
Hiervoor krijg je een apart Jaaroverzicht Beleggingsportefeuille. Ben je een zakelijke én particuliere klant van ons, dan krijg je hier verschillende jaaroverzichten voor.
Informatie over levensverzekeringen.
Als je levensverzekeringen hebt bij Interpolis, informeert Interpolis je over deze verzekeringen.
Heb je rekeningen die op een andere naam staan, bijvoorbeeld een en/of-rekening of een rekening van een ander bedrijf? Dan krijg je voor die rekeningen een apart jaaroverzicht. Het Financieel Jaaroverzicht van je hypotheek sturen we naar de hoofdcontractant, ook als de hypotheek op naam staat van twee of meer contractanten.
Jaaroverzicht Beleggingsportefeuille
Wordt het fiscale begin- en eindsaldo ook ergens anders vermeld?

Je kunt het fiscale begin- en eindsaldo ook op andere plaatsen teruglezen:

In de Rabo App of internetbankieren: klik in je rekeningoverzicht op een betaal- of spaarrekening. Klik op het info-icoon (i) dat naast het bedrag op je rekening staat. En ga onderaan naar ‘Mededelingen’. Op je rekeningafschrift: op je eerste rekeningafschrift van het jaar staat het saldo op het laatste blad vermeld.

Neem contact met ons op