Jonge ondernemer zoekt informatie over het openen van een zakelijke rekening onder de 18 jaar

Zakelijke rekening openen onder de 18 jaar

Ben jij ondernemer en nog geen 18 jaar? En wil je zakelijk klant worden bij de Rabobank? Vaak moet je dan wachten tot je 18e verjaardag. Omdat je nog geen 18 bent, ben je namelijk volgens de wet nog handelingsonbekwaam. Een zakelijke overeenkomst kun je dan nog niet zelf aangaan. Er zijn slechts beperkte mogelijkheden om een zakelijke rekening te openen bij de Rabobank voor minderjarigen van 16 of 17 jaar. Wat de mogelijkheden zijn wordt hieronder toegelicht.

Illustratie tekenen

Ondernemer en 16 of 17 jaar? Handlichting aanvragen!

Als je 16 of 17 jaar bent dan kan je bij ons mogelijk wel zakelijk klant worden en een zakelijke rekening openen. Je moet hiervoor dan wel eerst handlichting aanvragen bij de kantonrechter. Handlichting is het verlenen van bevoegdheden aan een zestien- of zeventienjarige die anders alleen toekomen aan meerderjarigen. Handlichting wordt verleend door de kantonrechter.

Aan deze handlichting stelt de bank echter wel een aantal eisen. De handlichting moet zijn afgegeven zonder limiet voor het beschikken over de rekening. Bij het aanvragen van de handlichting moet ook, als dat van toepassing is, gevraagd worden om een machtiging voor het aangaan van leningen en het stellen van zekerheden. Daarnaast moet nog aan de overige voorwaarden (PDF) van de bank worden voldaan (inschrijving KVK, etc.).

Bij de Kamer van Koophandel (KVK) vind je uitgebreide uitleg hoe je het aanvragen van een handlichting aanpakt.

FAQ

phone

Hulp nodig?