Zakelijke Rekening

Regel al je geldzaken met de Zakelijke Rekening van Rabobank

Compleet zakelijk betaalpakket inclusief online bankieren en Rabo App Voor startende ondernemers de eerste 6 maanden gratisJe betaalrekening open je snel en simpel online
€ 9,95
per maand
Man surft op betaalpas met Startersvoordeel korting

Rabo Startersvoordeel: eerste 6 maanden gratis

Ben je korter dan 1 jaar ingeschreven bij de KvK en heb je nog geen Zakelijke Rekening? Goed nieuws! Je betaalt de eerste 6 maanden € 0,00 in plaats van € 9,95 per maand. Dat betekent: géén kosten voor de Zakelijke Rekening, betaalpas, online bankieren, Rabo App en alle Eurobetalingen. Bovendien krijg je ook de Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) van Interpolis ZekerVanJeZaak® 6 maanden gratis. En je profiteert van verschillende kortingen op onze pin- en online betaaloplossingen.

Ontdek de voordelen van de Zakelijke Rekening

Fiscaal aftrekbaar

Fiscaal aftrekbaar

De kosten van je zakelijke betaalrekening zijn aftrekbaar, wel zo voordelig.

Privé en zakelijk gescheiden

Privé en zakelijk gescheiden

Je houdt privé en zakelijk gescheiden, fijn voor jezelf en voor je boekhouder.

Professionele indruk

Professionele indruk

Met een rekening op naam van je bedrijf maak je een professionele indruk en toon je ambitie.

Toegang tot slimme oplossingen

Toegang tot slimme oplossingen

Je hebt toegang tot al onze zakelijke producten zoals een verzekering of Rabo SmartPin.

Betaalverzoek vanuit je bedrijf

Betaalverzoek vanuit je bedrijf

Met Rabo Betaalverzoek maak je het jezelf én je klanten makkelijker om te betalen.

Meer grip op uitgaven

Meer grip op uitgaven

Je bedrijf heeft een eigen betaalpas en zo voorkom jij uitgaven met de verkeerde pas.

Je vraagt je zakelijke rekening aan

Misschien past onze zzp rekening beter bij je

Bij de start van je avontuur wil je ongetwijfeld je kosten laag houden. En je wilt nergens aan vastzitten. Maak kennis met de Rabo ZZP Rekening. Voor deze rekening betaal je alleen voor wat je gebruikt. Dus: géén maandelijkse kosten voor je betaalrekening, betaalpas en online bankieren. En per transactie betaal je € 0,39. Krijg je van Startersvoordeel? Dan zijn al je Eurobetalingen de eerste 6 maanden gratis.

Ontdek de Rabo ZZP Rekening

Voorwaarden

Goed om te weten: bij Rabobank noemen we de Zakelijke Rekening ook wel Rekening Courant. De voorwaarden van de Rekening Courant zijn dus de voorwaarden van de Zakelijke Rekening voor verenigingen en stichtingen. Lees de voorwaarden van de Zakelijke Rekening goed voor voordat je deze opent.

Zo regel je het vanaf dag 1 meteen goed

Een zakelijke betaalrekening is de eerste stap naar een ijzersterke financiële basis van je bedrijf.

Klaar voor de start. Je bedrijf is geregistreerd bij de KvK

Waar het allemaal begint: de KvK-inschrijving

Je bedrijf inschrijven bij de KvK is voor veel ondernemers een mijlpaal. Heb je je KvK-nummer? Goed bezig. Vanaf dan kun je de Zakelijke Rekening openen.

Toon meer
Je vraagt je zakelijke rekening aan

Open je zakelijke betaalrekening

Met de Zakelijke Rekening krijg je niet alleen beter inzicht in je financiën, je geeft je bedrijf ook meteen een professionele uitstraling. Toch heeft een zakelijke rekening nog meer voordelen.

Toon meer
Heb je je betaalrekening? Installeer de Rabo App

Betaalrekening geopend? Download de Rabo App

Met de Rabo App regel je veel geldzaken via je smartphone of tablet. Zo kun je eenvoudig betalingen doen en ontvangen en heb je een compleet altijd en overal inzicht in je bedrijfsadministratie.

Toon meer
Vergeet niet je btw apart te zetten

Zet je btw direct apart

Als het op je bedrijf aankomt, wil je niet voor verrassingen komen te staan. Zet daarom meteen het btw-tarief apart op een zakelijke spaarrekening. Zo ben je voor je btw-aangifte goed voorbereid.

Toon meer
Heb je je bedrijfsaansprakelijkheid al geregeld?

Zeker van je zaak met een verzekering

Ben je korter dan 1 jaar ingeschreven bij de KvK? Dan kun je rekenen op 6 maanden gratis de Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) van Interpolis ZekerVanJeZaak®.

Toon meer
Afsluiten zakelijke rekening op mobiel of laptop

Klaar voor de volgende stap?

Met een zakelijke rekening regel je het meteen goed en ben je weer een stapje dichter bij een ijzersterke financiële basis.

Veelgestelde vragen over de Zakelijke Rekening

Hoe open ik een Zakelijke Rekening?

Je eerste zakelijke betaalrekening open je bij Rabobank in veel gevallen online of in de Rabo App. Vaak al in 5 minuten. Tip: houd je KvK-nummer bij de hand.

Zeker weten of je online of in de app kan openen? Kijk dan eerst of je aan deze voorwaarden voldoet:

Je rechtsvorm is eenmanszaak óf bv met 1 eigenaar.Het is de eerste zakelijke betaalrekening voor je bedrijf.Je bent zelf eigenaar en meerderjarig.Je woont in Nederland.

Als online openen voor jou niet mogelijk is, dan vragen we je met ons te bellen. Ons telefoonnummer is 088 722 6666 (tijdens werkdagen tussen 8:00 - 18:00 uur).

Welke producten krijg ik bij het openen van de Zakelijke Rekening?

Als je een Zakelijke Rekening opent, zijn de volgende producten inbegrepen:

Eén zakelijke betaalpas van Rabobank: de Rabo WereldPas.Rabo Business Banking en toegang tot de Rabo App.Alerts via e-mail en/of via een pushbericht op je smartphone.Een Rabo Scanner (één per rekening of gebruiker).Digitale rekeningafschriften.
Hoe weet ik of ik de Zakelijke Rekening kan openen?

Als ondernemer wil je weten met wie je zaken doet. Daarom willen wij voor het openen van een zakelijke betaalrekening graag weten wie je bent en wat je doet. Elke aanvraag checken we aan de hand van bepaalde criteria.

Lees hier meer over
Is een zakelijke betaalrekening verplicht?

Bij Rabobank is het niet toegestaan om je particuliere betaalrekening te gebruiken voor je bedrijf. Open daarom altijd een zakelijke betaalrekening voor je zakelijke betaalverkeer.

Een zakelijke betaalrekening biedt ook voordelen die je helpen een financieel gezonde basis voor je bedrijf te bouwen.

Je houdt overzicht door privé van zakelijk te scheiden.Je bedrijf krijgt een professionele uitstraling.Je hebt toegang tot slimme financiële producten waarmee je je bedrijf kunt laten groeien.
Wanneer is mijn zakelijke betaalrekening actief?

Nadat je de Zakelijke Rekening hebt aangevraagd, ontvang je binnen 1 werkdag een bevestiging via e-mail. Het kan zijn dat we nog aanvullende vragen hebben, dan nemen we contact met je op. Als je aanvraag is goedgekeurd, ontvang je binnen 3 werkdagen je betaalpas en pincode en kun je aan de slag met de Zakelijke Rekening.

Ik ben net mijn eigen bedrijf gestart, krijg ik Startersvoordeel?

Je komt automatisch in aanmerking voor Startersvoordeel als je bedrijf korter dan 1 jaar bij de KvK staat ingeschreven. Daarnaast geldt het volgende:

Je opent voor het eerst een zakelijke rekening met Startersvoordeel.Je bedrijf is géén onderdeel van een holding of franchise organisatie.Je bedrijf is géén vereniging of stichting.Je bedrijf heeft een maximale omzet van € 2.500.000 per jaar.

Ik ben nog geen 18, kan ik wel een Zakelijke Rekening openen?

Als je wel onderneemt, maar nog geen 18 bent, moet je vaak wachten tot je 18e verjaardag om een Zakelijke Rekening te kunnen openen. Omdat je nog geen 18 bent, ben je namelijk volgens de wet nog handelingsonbekwaam. Een zakelijke overeenkomst kun je dan nog niet zelf aangaan. Er zijn slechts beperkte mogelijkheden om een zakelijke rekening te openen bij de Rabobank voor minderjarigen van 16 of 17 jaar. Dit hebben we uiteraard voor je op een rijtje gezet.

Lees meer over een Zakelijke Rekening openen als je nog geen 18 bent
Ik ben al zakelijk klant, hoe open ik een extra betaalrekening?

Heb je al een zakelijke betaalrekening bij Rabobank, dan kun je een extra rekening openen. Al voor € 5,30 per maand open je een extra betaalrekening voor hetzelfde bedrijf. Handig voor als je meer inzicht wilt in je financiën.

Extra zakelijke rekening openen

Voorwaarden Zakelijke Rekening

Goed om te weten: bij Rabobank noemen we de Zakelijke Rekening ook wel Rekening Courant. De voorwaarden van de Rekening Courant zijn dus de voorwaarden van de Zakelijke Rekening. Lees de voorwaarden van de Zakelijke Rekening goed voor voordat je deze opent.

Algemene voorwaarden Rekening Courant (PDF)Terms and Conditions Current Accounts 2020 English (PDF)De algemene bankvoorwaarden (PDF)

Direct aan de slag met de Zakelijke Rekening

Je opent je zakelijke betaalrekening vaak al in 5 minuten online, gewoon vanuit je eigen huis of kantoor. Zo kun je weer snel verder met ondernemen. Ideaal.