Illustratie vergrootglas en brief

Zakelijke rekeningen vergelijken: welke past bij jou?

Voor elk type ondernemer hebben we een passende zakelijke rekening. Het is belangrijk om de beste zakelijke rekening voor jouw bedrijfssituatie te kiezen. Zo betaal je niet te veel en weet je zeker dat je alles uit jouw zakelijke rekening kunt halen. Je kunt kiezen tussen een Zakelijke Rekening en een Rabo ZZP Rekening. Om vast te stellen welke zakelijke rekening het beste bij je bedrijf past, hebben we de belangrijkste kenmerken voor je op een rij gezet. Zo kun jij eenvoudig de juiste keuze maken. Handig, want met een passende zakelijke rekening regel je je geldzaken meteen goed.

De belangrijkste kenmerken per zakelijke rekening op een rij

De eerste stap om de juiste rekening te kiezen is om zakelijke rekeningen te vergelijken. Er zijn een aantal kenmerken waar je op moet letten om een rekening te openen die bij jouw situatie past. Zo zijn er verschillen in variabele en vaste kosten, en verschillen de extra mogelijkheden per rekening.

Vaste of variabele kosten

Bij een zakelijke rekening heb je vaste en variabele kosten waar je rekening mee kunt houden. Vaste kosten zijn de kosten die je iedere maand betaalt voor je zakelijke rekening, betaalpas en online bankieren. Variabele kosten verschillen per transactie. We helpen je graag met de kosten van de zakelijke rekeningen te vergelijken.

Transactiekosten

Naast je vaste maandelijkse kosten, betaal je dus ook per transactie. Transacties zijn bijvoorbeeld digitale overboekingen die je zelf doet of bijschrijvingen in euro’s van je klanten. Voor de Rabo ZZP Rekening betaal je een vast bedrag van € 0,39 per transactie. Voor de Zakelijke Rekening zijn de transactiekosten variabel, vanaf € 0,12 per transactie, omdat je vaste kosten voor je betaalpakket hebt.

Extra mogelijkheden per zakelijke rekening

Zowel de Rabo ZZP Rekening als de Zakelijke Rekening kennen tal van extra mogelijkheden en functies om goed de professionele rekeningen te vergelijken.

De Rabo ZZP Rekening is de beste zakelijke rekening voor starters. Met deze rekening verstuur je met Rabo Betaalverzoek Zakelijke eenvoudig professionele betaalverzoeken via WhatsApp of e-mail. Ook kun je uitbreiden met een zakelijke creditcard en spaarrekening. Een boekhoudpakket koppel je gemakkelijk aan je rekening. Als starter heb je de eerste 6 maanden geen kosten hiervoor als je de Rabo ZZP Rekening opent. Zo ga je goed van start!

Met de Zakelijke Rekening geef je meerdere gebruikers toegang tot online bankieren en vraag je zelf meerdere zakelijke rekeningen en betaalpassen aan. Deze rekening is de beste zakelijke rekening voor webshops omdat je lagere transactiekosten betaalt.

Maandelijkse kosten zakelijke rekeningen vergelijken

Beide rekeningen hebben dus niet alleen verschillende extra mogelijkheden. Ook verschillen ze in kosten. Bij de Zakelijke Rekening betaal je per maand een vast bedrag van € 9,95 voor je zakelijke rekening, zakelijke betaalpas en online bankieren. Voor de Rabo ZZP Rekening heb je géén maandelijks vaste kosten, daardoor zijn de kosten per transactie hoger.


Rabo ZZP RekeningZakelijke Rekening
Zakelijke betaalrekening€ 0,00€ 5,30 p.m.
Zakelijke betaalpas€ 0,00€ 1,65 p.m.
Rabo Business Banking€ 0,00€ 3,00 p.m.
Rabo Business Banking Pro (optioneel)Niet mogelijk€ 7,00 p.m.
Rabo App€ 0,00€ 0,00
Extra gebruiker toevoegen (optioneel bij RBB Pro)Niet mogelijk€ 2,50 per gebruiker

Betaalpakketten zakelijke rekeningen vergelijken

Wat is nu de beste zakelijke rekening voor jouw bedrijf? Elk bedrijf heeft andere behoeftes als het gaat om financiën. Zo heb je sommige zaken niet nodig als zzp’er, zoals het hebben van een tweede zakelijke rekening, maar zijn voor een mkb wel weer handig. Met onze zakelijke rekeningen bieden we verschillende mogelijkheden om je geldzaken te regelen. Hieronder vergelijk je de rekeningen op basis van mogelijkheden van de betaalpakketten.

Rabo Startersvoordeel
Rabo Business Banking
Rabo Business Banking Pro
Rabo Betaalverzoek Zakelijk versturen
Rabo BoekhoudKoppeling
Rabo BedrijfsSpaarRekening aanvragen
Rabo BusinessCard aanvragen
Extra zakelijke rekening aanvragen
Extra zakelijke betaalpas aanvragen
Toegang voor meerdere gebruikers
Storten via stortautomaat
Storten via sealbags
Incassocontact
Digitale rekeninginformatie
Rekeninginformatie via papier en braille
Meer dan € 50.000 overboeken
Rabo ZZP Rekening
€ 1,75
per maand
Zakelijke Rekening

Kosten klantonderzoek

Wij doen klantonderzoek zodat jij je bankzaken op een veilige manier kunt regelen. We berekenen een deel van de kosten voor klantonderzoek door aan onze zakelijke klanten. De kosten verschillen per onderneming, maar vooral per rechtsvorm. Als je bijvoorbeeld één bv hebt, betaal je één keer de kosten van € 8 per maand. Heb je meerdere ondernemingen? Dan betaal je de kosten per onderneming.

RechtsvormPer maand
Eenmanszaak€ 0,00
Vereniging en stichting€ 3,00
Besloten vennootschap (BV), commanditaire vennootschap, coöperatie, kerkgenootschap, overige rechtsvormen€ 8,00
Naamloze vennootschap (NV), buitenlandse rechtsvorm€ 24,00

Twijfel je nog?

Heb je nog twijfels na het vergelijken van de zakelijke rekeningen? Onze wegwijzer helpt je bij het kiezen. Beantwoord wat vragen en je weet in een paar minuten welke zakelijke rekening het beste bij je bedrijf past.

Zakelijke rekening omzetten

Als ondernemer kan elke maand anders zijn. Daarom kun je bij ons op elk moment je zakelijke betaalrekening omzetten. Heb je de Rabo ZZP Rekening maar groeit je onderneming of ga je personeel aannemen? Dan kun je zelf je rekening omzetten naar de Zakelijke Rekening. Je behoudt dan gewoon je zakelijke rekeningnummer en je Startersvoordeel wanneer je dit krijgt. Heeft je bedrijf flexibiliteit nodig? Dan kun je ook gemakkelijk je Zakelijke Rekening omzetten naar de ZZP Rekening.

Veelgestelde vragen over zakelijke rekening vergelijken

phone

Hulp nodig?