Een ondernemer gaat door haar facturen

Welke zakelijke rekening past bij jou als ondernemer?

Beantwoord een paar vragen over je bedrijf en kom erachter.

Onze zakelijke rekeningen vergelijken

We hebben twee zakelijke rekeningen: de Rabo ZZP Rekening en de Zakelijke Rekening. Welke rekening bij je past is afhankelijk van je bedrijfssituatie. We hebben de belangrijkste kenmerken en kosten om de zakelijke rekeningen te vergelijken voor je op een rij gezet. Zo kun jij snel de juiste keuze maken.

75 euro starttegoed

Nu tijdelijk € 75 cadeau*

Ontvang nu tijdelijk € 75 cadeau bovenop je Rabo Startersvoordeel bij het openen van een Rabo ZZP Rekening of Zakelijke Rekening. Dat is nog eens goed beginnen! *Zie actievoorwaarden

Wat is de beste zakelijke rekening voor jou?

Doe de check! Gebruik onze handige keuzetool. Maar je kunt ook deze stappen volgen:

Rabobank

Stap 1

Denk aan je rechtsvorm. De Rabo ZZP Rekening kun je namelijk alleen afsluiten wanneer je de enige eigenaar bent van je bedrijf. Zijn er meerdere eigenaren? Kies dan voor de Zakelijke Rekening. Kom je in aanmerking voor beide rekeningen? Ga dan naar stap 2.

Illustratie checklist afvinken

Stap 2

Welke opties vind je belangrijk voor een zakelijke rekening en heb je ook écht nodig voor je bedrijf? Maak een korte wensenlijst! Dit geeft je overzicht.

Illustratie weegschaal

Stap 3

Pak je wensenlijst erbij, vergelijk en open de zakelijke rekening die bij je past. En bij twijfel: je kunt op elk moment eenvoudig overstappen naar een andere zakelijke rekening.

Rabobank

Zzp'er Marleen Rietbroek - HR & Sales Support

“Mijn administratie is overzichtelijk. Ik heb relatief weinig transacties en geen inkoopfacturen. De Rabo ZZP Rekening is een betaalrekening zonder poespas. Dat is precies wat ik nodig heb om makkelijk te ondernemen.”

Kosten klantonderzoek

Wij doen klantonderzoek zodat jij je bankzaken op een veilige manier kunt regelen. We berekenen een deel van de kosten voor klantonderzoek door aan onze zakelijke klanten. De kosten verschillen per onderneming, maar vooral per rechtsvorm. Als je bijvoorbeeld één bv hebt, betaal je één keer de kosten van € 8 per maand. Heb je meerdere ondernemingen? Dan betaal je de kosten per onderneming.

RechtsvormPer maand
Eenmanszaak€ 0,00
Vereniging en stichting€ 3,00
Besloten vennootschap (BV), commanditaire vennootschap, coöperatie, kerkgenootschap, overige rechtsvormen€ 8,00
Naamloze vennootschap (NV), buitenlandse rechtsvorm€ 24,00

Hoe zit het nu met vaste en variabele kosten?

Zoals je hebt gezien zijn er verschillende variabele en vaste kosten.

Vaste of variabele kosten

    Vaste kosten zijn elke maand hetzelfde. Je betaalt elke maand een vast bedrag voor je zakelijke betaalrekening, betaalpas en online bankieren (Rabo Business Banking). Voor de Zakelijke Rekening is dit € 9,95 en voor de Rabo ZZP Rekening € 0,00. Daarnaast heb je ook variabele kosten bij beide rekeningen. Variabele kosten zijn elke keer anders. Je betaalt een wisselend bedrag afhankelijk of je geld overmaakt of krijgt. Dit zijn transactiekosten.

Transactiekosten

    Transactiekosten zijn variabel, gebaseerd op wat voor soort transactie je doet. Bijvoorbeeld een overboeking binnen Nederland is goedkoper dan een overboeking naar het buitenland buiten de Eurozone.

Veelgestelde vragen over zakelijke rekening vergelijken

Open eenvoudig je zakelijke rekening

Kies voor de zakelijke rekening die bij je past.